http://www.gepnet.hu | info@gepnet.hu

Különleges acélok: a piac igényli a jobb minőségű termékeket

Gyártói hírek

Könnyű, tartós, nagy erejű, mégis könnyen formálható – ezek azok a tulajdonságok, amelyek magas minőségűvé és sokoldalúan használhatóvá tesznek egy acélterméket. A Fliegl Abda Gépgyártó Kft. is ilyen különleges acélterméket választott pótkocsi felépítményeik gyártásához.

A nagy erejű, különleges, kopásálló bevonattal ellátott acélok lehetőséget adnak a gépipar szereplőinek, hogy újfajta megközelítéssel tervezzék meg gyártott termékeiket, szélesebb körű használatot és jobb minőségű termékeket eredményezve.

Ezek a kivételes minőségű acélok felhasználhatók a teherautók emelvényének könnyítésére, a munkagépek gémjének tartósabbá tételéhez és a háztartási eszközök élettartamának meghosszabbításához is. Különleges acélokat használnak a szállítási berendezésekben, (elsősorban az emelvényekben és a tartószerkezetben) az emelő szerkezetekben (pl. teleszkópos gémeknél), gépkocsi alkatrészekben (elsősorban a biztonsági szerkezetekben), építési alapanyagokban (pl. homlokzati lemezek), környezetvédelmi és újrahasznosító berendezésben (zúzógépekben és bálázókban), valamint a hűtő berendezésekben.

A Fliegl Abda az általa gyártott kőszállító felépítmény padlólemezéhez keresett olyan acélterméket, amely korszerű, jó minőségű és versenyképes az ára. A Ruukki 75 tonnás, speciális szélességű és hosszúságú kopásálló, billencsekhez való lézer-hibrid hegesztett Raex lemezeket szállított a vállalatnak. Az elvárásnál vékonyabb széleslemezek csökkentették a jármű tömegét, amely növelte a hasznos teher mennyiségét.

A keményített, felszínnyomás-ellenálló Raex kopásálló-acélt a teherautó platformokban, a földmunkagépek markoló fejében, és a zúzógépekben is használják. A Ruukki Raex® a hagyományos kopásálló lemezeknél jobb felületi minőséggel, egyenességgel és vastagsági tűréssel rendelkezik, amely eredménye egy nagyobb erősségű, kopásállóságú és könnyebb acélszerkezet. A közvetlen hűtéssel előállított kopásálló lemezeket úgy tervezik, hogy ellenálljon a koptatásnak és a nagy felületi nyomásnak is.

A teherautó felépítményt gyártó felhasználók esetében különösen fontos, hogy az acél ne csak erős és kopásálló (400, ill. 450 HB keménységű), de megfelelő felületi minőségű is legyen, amely vonzó megjelenést kölcsönöz a végterméknek. Ezek a termékek természetesen nem csak a gyártók, de a felhasználók számára is hordoznak előnyöket. A kopó alkatrészek ritkább elhasználódása ugyanis további költségmegtakarítást eredményez a gépek üzembentartói számára.

A különleges acélok tulajdonságainak optimalizálása mindig projekt-típusú folyamat. A nagy erejű acélok különösen sok műszaki és kohászati fejlesztési munkát igényelnek, mielőtt a tényleges termékeket elő tudjuk állítani.

„A legfontosabb tulajdonság egy különleges termék esetén az, hogy a vevők sokkal többet kapjanak, mint egy hasonló, átlagos termékek esetén.”- foglalja össze a különleges acélok iránti követelményeket Olavi Huhtala, a Ruukki Metals elnöke. A logisztikai szolgáltatások és a megbízhatóság a sarokköveit jelentik a vevőkkel való együttműködésnek.
A Ruukki termékei többek, mint egyedi termékek: Nem csak a konkrét acél tartalmazza, hanem a logisztika vagy a raktározás megoldását, műszaki vevőszolgálatot, értékesítési hozzáállást és a know-how-t is.

További információ: www.ruukki.com/hu

A cikk az alábi címen érhető el az interneten:

http://gepnet.hu/index.php?hea=4&art=393