http://www.gepnet.hu | info@gepnet.hu

Avant Tecno 600-as sorozat - erősít az AVANT

Gyártói hírek

Az egy tonna alatti minirakodók gyártásában világelső finn AVANT TECNO Oy piaci pozícióját elsősorban a folyamatos kutató-fejlesztő tevékenységének köszönheti, melynek legújabb eredményét, a 600-as szériát a 2005-ös hannoveri Agrotechnika kiállításon mutatták be.
A 600-as széria a világszerte rendkívül népszerű derékcsuklós 500-as széria továbbfejlesztésének tekinthető, mely gépek kategóriájukban is kitűntek rendkívül kompakt méreteikkel, hatékonyságukkal, remek manőverezési képességükkel, erőteljes vonó- és tolóerejükkel, illetve egyszerű kezelhetőségükkel.

1. Emelőképesség
A maximálisan emelhető tömeg 1.200 kg, ez 30-40%-al több, mint az 500-as széria gépeivel elérhető, akár egytonnás téglarakatok rakodására is alkalmassá téve a gépeket.

2. Emelési magasság
Az új szériánál a teleszkópos gémmel elérhető emelési magasság 2900 mm-re nőtt, nagyságrendekkel könnyítve a teherautókra történő rakodást.

3. Modern gémkialakítás
Az új, központos gémszerkezet előnyei:
- kiváló rálátás a munkaeszközökre,
- megnövekedett termelékenység,
- növelt biztonság,
- megnövekedett felszakítóerő minden kanálpozíciónál
- hidraulikus szintszabályzású párhuzamos emelés lehetősége

4. Szinttartó párhuzamos emelés
A hidraulikus szintszabályzású párhuzamos emelőrendszer mind a standard, mind a teleszkópos gémkialakításhoz rendelhető opció. Használatával nagyban leegyszerűsödik és biztonságosabbá válik a raklapos áruk kezelése.

5. Motorváltozatok
A 600-as széria az 530+ típusban már jól bevált háromhengeres, 28LE-s Kubota 1105-ös motorral, vagy annak 35 LE-s, négyhengeres változatával rendelhető. Az előzetes tervek szerint 2006 közepétől már 45 LE motorral is rendelhető lesz a gép.

6. Ergonomikus kezelőszervek
A gépek magas, "nagydarab" kezelőnek is megfelelő teret biztosítanak és a műszerfal is megújult az 500-as szériához képest. A plexiüveg tető és a munkalámpák az alapfelszereltség részeivé váltak.

7. ROPS borulókeret
A 4 ponton rögzített, ROPS vizsgás borulókeret a standard felszereltség része, hátulról is védi a kezelőt és az eső ellen is védelmet nyújt.

8. Kabin
A gépekhez hamarosan rendelhető lesz az egyszerűen le/fel szerelhető, tágas kezelőfülke.

9. Külső hidraulika
A megnövekedett méretekhez erőteljes hidraulikus teljesítmény tartozik. A 35 LE-s modell már 66 l/perc kimenő térfogatáramot biztosít, míg a jövő nyáron bevezetendő 45 LE-s "nagytestvér" már 80 l/perc kimenő hidraulikus térfogatárammal "büszkélkedik".
A 600-as széria gépein erősített csatolólemez található, melyhez az univerzális (a 300-as és 500-as sorozathoz is csatolható) adapterek illeszkednek (többfunkciós rakodókanalak, raklapvilla, daruhorog, rotációs kapa, szárzúzó, fűnyíró, komposztáló, láncos kotró, minikotró, mélykotró, seprőhenger, rönkzúzó, bontókalapács stb.) Az AVANT 600-as széria magyarországi bemutatója a 2006. februári AGROMASHEXPO kiállításon volt.

Az AVANT kizárólagos importőre a Verbis Kft., melynek munkatársai szívesen állnak rendelkezésre további információkkal, árajánlattal,finanszírozási konstrukciókkal stb.

A cikk az alábi címen érhető el az interneten:

http://gepnet.hu/index.php?hea=4&art=180