http://www.gepnet.hu | info@gepnet.hu

Vasútépítés V. - Segédberendezések

Szakcikkek

Ezen a héten, most hogy a vezérgépeken túljutottunk, a vasútépítés többi kellékéről is szólunk pár szót, ismét a teljesség igénye nélkül, csak címszavakban.

Univerzális vágány- és kitérőfektető gépek

Ezek a gépek is nélkülözhetetlenek a szerelt sínpárok mozgatásában, szállításában, fektetésében.Daruk

A gépeket természetesen több funkcióban is használják. Részt vehet az építésben közvetlenül is, de manapság alkalmazása főleg a szerelőtelepek területén jellemző, valamint az átépítővonatok részeként is találkozhatunk velük. Az alábbi képeken a Donelli féle eljárásban éppen fektetésre használt bakdarukat láthatunk.

TVG

A TVG-k, azaz a Teher Vágánygépkocsik a vasútépítési munkálatok elengedhetetlen segítői. A munkaerő szállítás és a munkaanyag szállítás is megoldott általa, sőt a hozzákapcsolt kocsikon akár daru is elhelyezhető.

Bunkerkocsi

A bunkerkocsi ágyazatkészítési maradványok, új anyagok, például zúzottkő vagy kavics, illetve egyéb anyagok felvételére, szállítására és átrakodására alkalmas egység. A bunkerkocsik alkalmazhatók feszültségvezető felsővezeték alatt. Összekapcsolhatók más egységekkel. Vannak átszállító kocsik merev átadószalaggal és kirakodókocsik billenthető átadószalaggal vagy szalagokkal

Gépek összefoglaló táblázata:

Ebben a tálázatban a kisgépek, műszerek s a nem kifejezetten célgépek is megtalálhatóak.Kérem olvassa el következő heti vasútépítéssel foglalkozó cikkünket is, melyben a világ legnagyobb vasútépítőgép-gyártójáról lesz szó.

Gyimesi

A cikk az alábi címen érhető el az interneten:

http://gepnet.hu/index.php?hea=3&art=203