http://www.gepnet.hu | info@gepnet.hu

Tovább erősít az Avant: megérkezett az új 700-as sorozat

Bemutató

A világgazdaságot recesszióba taszító általános pénzügyi válság ellenére is tovább erősít a minirakodók gyártásában világelső finn AVANT TECNO Oy.

Az AVANT minirakodók gyártója vezető piaci pozícióját elsősorban a folyamatos kutató - fejlesztő tevékenységének köszönheti, melynek legújabb eredményét, az új 700-as szériát idén februártól gyártják a legmodernebb technológiát felvonultató új gyártócsarnokokban.
A 700-as széria a népszerű derékcsuklós 600-as és 500-as szériák továbbfejlesztésének tekinthető, mely gépek kategóriájukban is kitűntek rendkívül kompakt méreteikkel, hatékonyságukkal, remek manőverezési képességükkel, erőteljes vonó- és tolóerejükkel, illetve egyszerű kezelhetőségükkel.
A 700-as széria bevezetésével az AVANT új piacokat célzott meg, sokoldalúan felhasználható gépet kínálva az állattenyésztő telepeknek, az önkormányzatok fenntartó cégeinek, park- és kertépítőknek, építőipari vállalkozásoknak, és még sorolhatnánk.

Az új AVANT 750 akár 25 km/óra sebesség elérésére is képes, ami eddig csak jóval nagyobb gépekre volt jellemző, a külső eszközök meghajtására hívatott 70 l/perc hidraulikus térfogatáram pedig a legszélesebb körű munkaeszközök használatát is lehetővé teszi.

Emelőképesség

A maximálisan emelhető tömeg 1400 kg-ra növekedett, ez jelentősen több, mint a hasonló kategóriájú rakodógépekkel elérhető emelőkapacitás, nagyságrendekkel tágítva az AVANT
gépekkel elvégezhető rakodási feladatok körét.

Emelési magasság

Az új szériánál a teleszkópos gémmel elérhető emelési magasság 3 méter fölé nőtt, lehetővé téve a magasított oldalfalú teherautókra történő rakodást is.

Fülke opciók a felhasználók igényihez igazítva

Az új AVANT 700-as széria négyféle kabinkialakítással rendelhető:

- az alapváltozatot ROPS/FOPS vizsgás borulókerettel és az arra szerelt plexitetővel szállítják,
- minimális felárral rendelhető a „könnyű” kabin három oldalról zárt vezetőfülkével és ablaktörlővel,
- gazdaságos megoldás a teljesen zárt, fűtéssel/szellőztetéssel ellátott könnyű fülke,
- de a gép szállítható fűtéssel, szellőztetéssel, zajszigeteléssel és Avant audio rendszerrel ellátott fülkével is.

Párhuzamos emelés

A hidraulikus szintszabályzású párhuzamos emelőrendszer mind a standard, mind a teleszkópos gémkialakításhoz rendelhető opció. Használatával nagyban leegyszerűsödik és biztonságosabbá válik a raklapos áruk kezelése.

Megnövelt közlekedő sebesség

A 750 típusjelű AVANT derékcsuklós minirakodó a Skandináviában elterjedt, télen hóeltakarításra, csúszásmentesítésre, egyébként pedig parkfenntartásra használt gyors
és sok oldalú, de méregdrága derékcsuklós homlokrakodók méltó ellenfele, amely akár 25 km/óra közlekedősebességre is képes.

Ergonomikus kezelőszervek

A 700-as AVANT gépek kiemelkedően magas, nagydarab gépkezelőknek is kényelmes munkateret biztosítanak, a kezelőszervek ergonomikus elhelyezése pedig egyszerűvé és gyorsan elsajátít hatóvá teszik a gép működtetését.

Külső hidraulika

A megnövekedett méretekhez erőteljes hidraulikus teljesítmény tartozik. A 700-as modellek már 70 l/perc kimenő térfogatáramot biztosítanak, ami ebben a gépkategóriában páratlan.
A 700-as széria gépein erősített csatolólemez található, melyhez az univerzális (a 300-as és 500-as és 600-as sorozathoz is csatolható) adapterek illeszkednek (többfunkciós rakodókanalak, raklapvilla, daruhorog, rotációs kapa, szárzúzó, fűnyíró, komposztáló, láncos kotró, minikotró, mélykotró, seprűhenger, rönkzúzó, bontókalapács stb.)Műszaki adatlapAz új AVANT 700-as széria kipróbálható az AVANT kizárólagos importőrénél, a Verbis Kft.- nél, melynek munkatársai szívesen állnak rendelkezésre további információkkal, árajánlattal, finanszírozási konstrukciókkal, stb.
1151 Budapest, Mélyfúró u. 2/E
Tel.: +36-1/ 306-3770, +36-1/ 306-3771
Fax: +36- 1/ 306-6133
www.verbis.hu


A cikk az alábi címen érhető el az interneten:

http://gepnet.hu/index.php?hea=1&art=221