http://www.gepnet.hu | info@gepnet.hu

Mutatványok földmunkagépekkel- A gépkezelői tudás megcsillanásai

Bemutató

Sokan azt hiszik, hogy a nehézgépek kezelése egy rendkívül egyszerű feladat, és nem kell hozzá se tudás, se érzék. Ez csak egy bizonyos pontig igaz, valójában erre a munkakörre kifejezetten igaz, ami minden más tevékenységre is: lehet csinálni, és lehet jól csinálni. Az utóbbira példa az itt látható két videó.

Lánctalpas kotró platóról levarázsolása

Képzeljük el az alábbi helyzetet:
Gépkezelők vagyunk egy harmadik világbeli építőcégnél. A főnöknek egy viszonylag modern kotrógépre még volt pénze, de egy normális szállítójárműre már nem futotta a büdzséből, ezért egy teherautónak nevezett rozsdaneveldével hurcolásszák a gépet. A főnök bevállalt egy munkát az isten háta mögött két lépésre, valami aprócska völgyben, amit nem egyszerű megközelíteni, de valami csoda folytán csak odaérünk.
Szóval, ott vagyunk a helyszínen, már csak le kell állni a trélerről. És akkor kiderül, hogy nincs rámpa…
Önök mit tennének? A videóban láthatunk egy igen látványos megoldást.Stoppie- zás homlokrakodóval

Először is egy kis fogalom- meghatározás, hogy mindenki tudja, miről van szó:

Stoppie: stunt riding szakkifejezés. A mutatvány lényege, hogy a motoros első kerékre állva halad előre.

Stunt Riding: ez a hivatalos neve annak, amit a médiában pongyolán „streetfighter show”- nak neveznek. A sport lényege különleges motoros mutatványok egymás után fűzése.

Az alábbi videóban ilyen mutatványt láthatunk, csak 200 kilós motorkerékpár helyett homlokrakodóval. Minden elismerésem.A cikk az alábi címen érhető el az interneten:

http://gepnet.hu/index.php?hea=1&art=191