http://www.gepnet.hu | info@gepnet.hu

Magyarországon is kapható a Hinowa

Bemutató

Egyedi igényeket kielégítő gépek magyarországi forgalmazása mellett tette le a voksát a közelmúltban a Körmendi Kft., amelyik az olasz Hinowa cég termékeivel bővítette portfólióját.

A változó gazdasági környezet folyamatos megújulásra készteti a hazai építőgép-forgalmazó cégeket, amelyek újabb és újabb termékek felkutatásával igyekeznek megfelelni a piac elvárásainak. Ez a végfelhasználók szempontjából igencsak kedvező folyamat, hiszen a pénzükért mindinkább saját tevékenységüknek megfelelő, speciális gépeket kapnak már Magyarországon is.

Nem volt ez mindig így, korábban a hazai disztribútorok nem láttak perspektívát a kis darabszámban értékesíthető speciális eszközök forgalmazásában, így az építőipari vállalkozóknak komoly idő- és költségráfordítással kellett ezeket külhonban felkutatniuk, majd onnan behozniuk. Persze megfelelő alkatrészellátás híján a szerviz és a javítások sem mentek zökkenőmentesen. Ez azonban már a múlt. Speciális igényeket kielégítő gépek magyarországi forgalmazása mellett tette le a voksát a közelmúltban a Körmendi
Kft., amikor az olasz Hinowa cég termékeivel bővítette portfólióját.

A több mint húsz éve piacon lévő konstruktőr legfőképp azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy kezdettől fogva ötletes és meglepően kedvező ár-érték arányú gépeket állít elő. Jóllehet ezidáig hazai forgalmazója nem akadt, Magyarországra a Hinowa gumilánctalpas személyemelők híre jutott el leginkább. Azt már csak kevesebben tudják, hogy az olasz cég egyebek mellett gumilánctalpas targoncák, minikotrók, homlokrakodók és minidömperek gyártásával is foglalkozik.

Gumilánctalpas személyemelők...

Cikkünk alábbi részében néhány Hinowa termék előnyeire hívnánk fel partnereink figyelmét, a terjedelmi korlátok miatt a teljesség igénye nélkül.
Kezdjük rögtön a gumilánctalpas személyemelőkkel, amelyek a 8 és 23 m közötti emelési magasságú tartományt fedik le. A gépek közös jellemzője a nagyfokú munkabiztonság, a kis önsúly ellenére a nagy teherbírás, valamint a könnyű és gazdaságos üzemeltethetőség. Konkrét példaként említhetjük a Hinowa legújabb fejlesztésű Lightlift 14.72 elnevezésű személyemelőjét, amellyel 14 méteres magasságig dolgozhatunk. Az eszköz önsúlya mindössze 1400 kg, így akár egy B kategóriás jogosítvánnyal vezethető kisteherautóval szállítható a munkaterületre. Ezt követően pedig a gép rámpák segítségével a saját „lábain” száll le, és automatikusan munkapozícióba áll. Az már szinte természetes, hogy a gém 360°-ban képes körbefordulni, és a csuklópontok körüli szabad gémelfordulásoknak köszönhetően pedig a legnehezebben megközelíthető helyeket is elérhetjük.


...és minidömperek

A minidömperekről szintén érdemes néhány szót ejteni. A hazai építőipari vállalkozások fejlesztéseiket legtöbbször a klasszikus termékek köréből valósítják meg, jóllehet bizonyos tevékenységekhez érdemes volna speciális eszközöket keresni. Jó példát jelentenek erre a minidömperek, amelyek önsúlyukhoz képest rendkívüli szállítási kapacitásokkal rendelkeznek. Példaként említve: a mindössze 400 kg-os Hinowa HS850-es minidömper akár 850 kg-os terhet is képes elszállítani, míg a HS1100-esnél a 465 kg-os önsúlyhoz
1100 kg-os hasznos teherbírás párosul. Az eszközök felhasználhatósága is lényegesen túlmutat az építőipar területén, legyen szó akár erdőgazdálkodásról, akár mezőgazdasági felhasználásról, a Hinowa minidömperek megállják a helyüket.
Opcionális tartozékaik révén egy valódi gépesített szállítóeszköz- arzenál tulajdonosává válhatunk. Egy megfelelően kiválasztott eszköz hadra fogásával akár 5-10 fős brigádok munkáját válthatjuk ki pusztán egyetlen gépkezelő foglalkoztatásával. A minidömperek kis méretüknek és gumilánctalpaiknak köszönhetően olyan helyekre is eljutnak, amelyek a hagyományos építőgépekkel és szállítójárművekkel megközelíthetetlenek.
De beszéljenek a számok. Alapfelszereltségében a Hinowa termékek ára típustól függően nettó 3-5 millió forint között mozog a jelenlegi EUR árfolyam mellett. Nem lényegtelen, hogy egy ekkora beruházással már egy új gép tulajdonosa lehet bárki, és a gép szállítása sem okoz különösebb nehézséget, hiszen a rendelkezésre álló saját szállítóeszközzel rendszerint megoldható.
A Hinowa termékekről bővebb információt a Körmendi Kft. honlapján találhat, a telephelyen pedig személyesen is megtekintheti a Hinowa bemutató gépeit.

Körmendi Kft.
2310 Szigetszentmiklós, Csepeli út 32.
Tel: 24/ 530 710
Fax: 24/ 530 790
Web: www.kormendi-online.hu


A cikk az alábi címen érhető el az interneten:

http://gepnet.hu/index.php?hea=1&art=183