http://www.gepnet.hu | info@gepnet.hu

Verbis nyílt napok 2009

Bemutató

TLT hajtású árokkaparó!

Ha nyárelő, akkor kiállítások, nyílt napok. Úgy tűnik, ez általános igazsággá válik. Múlt héten a Verbis Kft. nyílt napjai közül a péntekin vehettem részt.
Belépve kedves fogadtatás, kávé, sörkorcsolya, aprósütemény. Odaértemkor a fogadótér éppen nem hasonlított szardíniásdobozra, úgyhogy előre örültem: itt és most kitüntetett figyelem jut az odatévedt zsurnalisztának! Igazam lett…De nem csak a kitüntetett figyelemnek örülhettem, hanem vendéglátóim szakmai felkészültségének is. Nem volt olyan gép, amelyről a cég munkatársával ne tudtunk volna perceken keresztül beszélgetni, és nem sikerült olyan kérdést feltennem, amire nem kaptam volna kielégítő választ.

Talajtömörítő gépek

Körbepillantva tudatosult bennem, milyen széles tevékenységi köre van a Verbis Kft.-nek: Kezdjük mindjárt a motoralkatrész-kereskedelemmel! Raktárkészletük kiterjed legnagyobb ipari motor- beszállítók termékeihez való alkatrészekre, leszámítva természetesen azokat a gyártókat, amelyek a saját gépeikbe építik a motorjaikat.
Tömörítő- és simítógépekből is széles a választék. Kezdve a japán gyártmányú lapvibrátoroktól és döngölőbékáktól (akár dízelmotorral is!), a rúdvibrátorokon keresztül egészen a kétrotoros simítóig, mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt.

Kétrotoros betonsimító

Ha valakinek ipari víz- vagy zagyszivattyúra van szüksége, akár villamos, akár belsőégésű motoros hajtással, mindenképpen érdemes itt körülnéznie. Sok típus, nyomott árakon.
Egyéb építőipari kis szerszámok: darabológépek különböző méretben, láncfűrész betonvágáshoz, aszfaltvágó, stb.
Földlabdás fakiemelő Avant kisgépen

Az Avant márka egyelőre ismeretlenül cseng kis hazánkban. A finn vállalat kisméretű mindeneseket (kerti, kommunális és kis építőipari feladatokra alkalmas gépeket) gyárt, hidrosztatikus hajtással, törzscsuklós kormányzással, mechanikus gyorscsatlakozókkal elöl- hátul, valamint elöl és hátul is külön hidraulika körrel, aktív szerelékek számára. Azt mondanom se kell, hogy a gyártó szerelékek garmadáját kínálja a géphez, így gépünket akár kotróként is használhatjuk.

A cég forgalmaz még különböző kínai gyártmányokat: Sany kotrógépek és gréderek, Sunward kis földmunkagépek, Feeler targoncák. Mint megtudtam, a kínai gyártók is jó beszállítókkal dolgoznak, csupán három dolog sántít még: a kidolgozási minőség, az ergonómia és a presztízs. Cserébe viszont lényegesen olcsóbbak a neves gyártók termékeinél.

Majdnem úgy fordul, mint egy csúszókormányzású gép

Amiről azonban a leghíresebb a Verbis, a Venieri földmunkagépek forgalmazása. A nagy múltú olasz cég kicsi és közepes földmunkagépeket gyárt, és a maga útját járja: mindegyik gépe hidrosztatikus hajtású, és kotró- rakodógépeinek nagy része törzscsuklós kormányzású. Ez alól kivétel a család legkisebb tagja, az 1.33B, ami négykerék- kormányzásának és rövid tengelytávjának köszönhetően 70 cm sugarú fordulókörrel rendelkezik. Kedves Olvasó! Hogy el tudja képzelni, milyen érzés ez, kérem, hajoljon előre, tegye a mutatóujját a földre, és fussa körbe! Nagyjából hasonló érzés alányesni ennek a kis masinának, csak egy picit magasabban ül a vezető.

Heavy metal instrument to make trash metal

A cég profiljába vág ezenkívül az építőanyag- újrahasznosítás gépeinek árusítása is. Ott jártamkor épp volt a telephelyen egy kotrógépre szerelhető rostakanál, két roppantóolló és egy pofás törőkanál.
Ez is egy hasznosan és kellemesen eltöltött péntek volt. Köszönöm a Verbis Kft.- nek, sok élménnyel és jelentős tudásanyaggal lettem gazdagabb.
Kopasz

A cikk az alábi címen érhető el az interneten:

http://gepnet.hu/index.php?hea=1&art=173