http://www.gepnet.hu | info@gepnet.hu

Huntraco Gépkezelő Verseny - Döntő

Bemutató

A Huntraco Zrt. 2007. augusztus 27-től szeptember 1-ig kilencedik alkalommal rendezte meg a Caterpillar gépkezelő versenyét. A helyszín idén a Tokaji borvidéken található Tállya melletti kőbánya volt. A nagyszámú résztvevőnek most sem volt sok ideje gyönyörködni a csodálatos panorámában, mivel mindenkire komoly feladatok vártak.

Itt terem a jófajta tállyai bor, a hátunk mögött zajlik a verseny


A négypróba mindegyike elmélyült szakmai tudást, koncentráció-készséget és gyakorlatot követelt a versenyzőktől. A minikotrótól az ország egyik legnagyobb homlokrakodó gépéig több állomás várta őket. A feladatok között ügyességi, precíziós és gyorsasági próba is szerepelt.
Az M318D gumikerekes kotróval balról jobbra forogva a rézsű kanalat kinyújtva kellett áthúzni a lécek által határolt pályán.

Az első akadály, még párhuzamos lécekkel


Eközben a másik csapat a hatalmas 950H homlokrakodóval a depóból földet merített, majd egy nehezített szlalompályán átrobogva a másik depóba öntötte az anyagot.

Merít, leírja a 8-ast a bóják körül, majd mérlegel és kiönt


Az ügyesség és gyorsaság kombinációját a 302,5C minikotró szakszerű használata tette próbára. Itt ugyanis az anyagot a merítőkanállal két oszlopon kellett átemelni, fölülről, majd alulról is. A három percig tartó versenyben az győzött, aki a legtöbb anyagot áthelyezte.

Nem csak sokat kellett markolni, de pontosan is kellett célozni a surrantóba!


Finom mozdulatokra, hihetetlen koncentrációképességre volt szükség a 236B, csúszókormányzású rakodó esetében, ahol a villa segítségével apró vascsillagokat kellett leemelni egy oszlopról és azokat a másik oszlopra átrakni. A feladat győztese a legtöbb csillagot átemelt versenyző volt

Koncentrál, igazít, letesz…


A selejtezőkből a legjobb 15 versenyző jutott a szeptember 1-i, szombati döntőbe. E napra eljöttek a családtagok is, akik lelkesen bíztatták szeretteiket.
A tét nagy volt: az első három helyezett képviseli Magyarországot az októberi Európa Bajnokságon, amelyet idén is a spanyolországi Málagában, a Caterpillar bemutatóközpontjában rendeznek.

A 2007. évi Caterpillar Gépkezelő Verseny dobogós helyezettjei:
1. helyezett: Szegedi Zoltán
2. helyezett: Vince Lajos
3. helyezett: Drobinoha Zoltán


Bajnokok a dobogón!


„A Caterpillar Gépkezelő Verseny az egyik legfontosabb, immár hagyományos éves rendezvényünk” – jelentette ki Grosz Péter, a cég vezérigazgatója. – „Őszintén örülök, hogy ezt visszajelzi a hazai nehézgépkezelő szakma is, amely egyre nagyobb számban jelentkezik a megmérettetésre. Az egyhetes együttlét a versenyen kívül lehetőséget teremt arra is, hogy hasznos információkat, visszajelzést kapjunk egyik legfontosabb célcsoportunktól. Büszkén mondhatom, hogy a Caterpillar gépek – a több száz gépkezelő véleménye szerint – továbbra is a legmagasabb minőséget, megbízhatóságot, kényelmet képviselik a világon. Gratulálok a győzteseknek, kívánom, hogy rangos helyezéseket érjenek el a málagai Európa bajnokságon”


Cégtörténet

Az 1991-ben alapított Huntraco Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. az építőipari gépek piacvezető cége a hazai piacon. A budaörsi székhelyű társaság tevékenysége kezdetben a Caterpillar munkagépek kizárólagos képviseletére szorítkozott, ám a termékpaletta folyamatosan bővült. Mára a Huntraco a különböző fajtájú földmunkagépek mellett többek között dízelmotoros áramfejlesztőket, nagyteljesítményű gázmotorokat, traktorokat, betakarítógépeket, kisgépeket és emelőket forgalmaz, egyre szélesebb vevői kört tudva maga mögött. A jól ismert Caterpillar márkanév mellett a kínálatban megjelent az Ingersoll-Rand, Genie, Honda, Hitachi, Amazone, Krone, Challenger és Laverda márkák termékei.
A Huntraco még 1992-ben kiterjesztette tevékenységét a használt gépek eladására, s ebben a szegmensben is piacvezetővé vált 2000-re. A hazai bérleti piac fellendülésével párhuzamosan a budaörsi vállalat fokozott hangsúlyt fektet a bérgép üzletágára is (Rental Store). A társaság 1997-ben nyitotta meg első vidéki telephelyét Békéscsabán, majd néhány év alatt Pécsett, Szombathelyen, Nyíregyházán, Siófokon és 2005-ben Szolnokon is megvetette a lábát. Ez év februárjában pedig a bérgép üzletág bővült újabb kirendeltséggel mégpedig Dunakeszin.


A cikk az alábi címen érhető el az interneten:

http://gepnet.hu/index.php?hea=1&art=102