Gyakran Ismételt Kérdések (FAQ)


Itt a gépnet.hu portál használatával kapcsolatban felmerülő leggyakoribb kérdésekre kap választ.

Eddigi tapasztalatainkat összegyűjtve megpróbálunk az esetlegesen felmerülő problémákra hatékony megoldást nyújtani. Az Önök észrevételeinek segítségével FAQ oldalunkat folyamatosan bővítjük.
Közreműködésüket előre is megköszönjük!

Amennyiben olyan kérdése, problémája merül fel, amelyre itt nem talál megoldást, kérjük, írja meg nekünk az info@gepnet.hu e-mail címre. Munkatársunk 1 munkanapon belül felveszi Önnel a kapcsolatot. • Regisztráció nélkül tudok-e a feltöltött gépek között böngészni a gépnet.hu portálon?

  Természetesen igen. A gépnet.hu portálon a gépadatbázisban történő (új, használt vagy bérgép) kereséshez, valamint a hírek, események olvasásához nem szükséges előzetes regisztráció. Ezek mindenki számára szabadon elérhető szolgáltatások.

  ^ugrás az oldal tetjére

 • Milyen plusz szolgáltatások kötődnek a regisztrációhoz?

  Díjmentes regisztrációt követően lehetőség van a jogszabályok, pályázatok elérésére, egy használt és egy bérgép hirdetés díjmentes és korlátlan feladására, valamint a gépnet.hu hírlevelére történő feliratkozásra. Hírlevelünkben kétheti rendszerességgel beszámolunk a munkagépek világának legfrissebb híreiről, és első kézből értesülhet szakma eseményeiről. Szolgáltatásaink listáját folyamatosan bővítjük.

  ^ugrás az oldal tetjére

 • Hogyan tudok regisztrálni az oldalukon?

  Oldalainkon a felső menüsorban található 'Regisztráció' feliratú gombra klikkelve elérhetik a regisztrációhoz kialakított űrlapot. Előzetesen választani kell, hiszen a gépnet.hu portál kétféle - különböző szolgáltatások igénybevételére feljogosító - regisztrációra ad lehetőséget:

  1. Az első lehetőséggel egy használt és egy bérgépes hirdetés feladására nyílik mód. Főként kisebb cégek, magánszemélyek részére ajánljuk, akik eseti jelleggel egyszerre legfeljebb egy munkagépet szeretnének eladni vagy bérbe adni. Emellett persze a hírlevél szolgáltatásunkra, valamint pályázatfigyelő és hírrovatunk böngészésére is lehetőséget biztosítunk. Amennyiben hírlevelünkre fel kíván iratkozni, akkor a regisztráció során, a kívánt téma megjelölésével tartalmi szűkítésre is módja nyílik. A sikeres regisztrációt követően e-mailben elküldünk Önnek egy aktiváló linket, amellyel jelentkezését megerősítheti. Ezután már kedvére használhatja a gépnet.hu szolgáltatásait!

  2. A regisztráció másik fajtáját elsősorban azoknak ajánljuk, akik új munkagépet, vagy egyszerre akár több (új, használt és bér-) gépet szeretnének hirdetni. A hirdetéshez akár prospektusok, műszaki leírások is csatolhatók! Lehetősége van több telephely és kontaktszemély megadására, akiknek külön személyre szabott hozzáférést biztosíthat. Hirdetése ezen regisztráción keresztül a gépkereső rovatba is feltölthető. Ebben az esetben a sikeres regisztrációt követően munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot adategyeztetés céljából, majd ezután az Ön által megadott adatok alapján hozzáférést biztosítunk a gépnet.hu adminisztrációs felületéhez.

  ^ugrás az oldal tetjére

 • Regisztráció során nem kaptam meg a jelszót. Mi lehet ennek az oka, és mit tegyek?

  1. A regisztrációkor valószínűleg az e-mail címben elírás történt, így a rendszer nem tudja elküldeni a bejelentkezéshez szükséges jelszót.

  2. Egyes levelezőrendszerekben a túlterheltség miatt akár 20 percig is eltarthat, míg a levél megérkezik. Amennyiben az e-mail továbbra sem érkezik meg, a regisztrációt meg kell ismételnie!

  3. Lehetséges, hogy megtelt a postafiókja és a rendszer nem tudja kézbesíteni a belépéshez szükséges jelszót. Ellenőrizze a postafiókja méretét és törölje a szükségtelen leveleket.

  ^ugrás az oldal tetjére

 • Elfelejtettem a jelszavamat. Mit tehetek ilyenkor?

  A bejelentkezés mező alatt klikkeljen az 'Elfelejtette jelszavát?' feliratú linkre és adja meg a loginnevét és az e-mail címet, amivel regisztrált. A rendszer ezután a címére elküldi a bejelentkezéshez szükséges újonnan generált jelszót. Bejelentkezés után ezt a jelszót tetszőlegesen módosíthatja.

  ^ugrás az oldal tetjére

 • Hogyan tudom eladó, vagy bérbe vehető gépemet feltölteni az adatbázisukba?

  Hirdetés feladásához először regisztrálnia kell, majd be kell jelentkeznie rendszerünkbe.

  1. Amennyiben rendelkezik extranet hozzáféréssel, úgy a megfelelő címen kell bejelentkeznie adminisztrációs rendszerünkbe felhasználónevének és jelszavának megadásával (a felhasználóneve megegyezik a regisztrációkor megadott e-mail címével). Ezt követően a felső menüsorból válassza ki a feltöltendő gépének kategóriáját, majd klikkeljen a legördülő menüben az 'Új/Használt/Bérgép hozzáadása' linkre. Az űrlap kitöltése után nyomja meg a 'Kész' gombot. Ezután adja meg a kívánt árat, és amennyiben egyéb anyagokat is szeretne hirdetéséhez csatolni, válasszon a további lehetőségek (leírás, prospektus, képek hozzáadása) közül. Arra ügyeljen, hogy a további lehetőségek megnyitása előtt minden esetben a 'Módosít' gomb megnyomásával mentse el a felvitt adatait, különben a még el nem mentett - de kitöltött - sorok kitörlődnek. Amennyiben a már feltöltött hirdetését módosítani szeretné, ezt a 'Meglévő új/használt/bérgépek' kategória kiválasztásával teheti meg, és ugyanitt van lehetősége a hirdetés törlésére is.

  2. Az oldalainkon található felső menüsorból válassza ki a 'Hirdetés feladása' linket. Amennyiben még nincs bejelentkezve rendszerünkbe, kérjük, felhasználónevének és jelszavának begépelésével tegye meg. Sikeres bejelentkezés után az oldalon megjelenik, hogy melyik kategóriában van már feltöltött gépe. A 'Feltöltés', vagy 'Módosítás' gombra klikkelve új hirdetést adhat fel, vagy módosíthatja korábbi feltöltését. Ha korábban már bejelentkezett a rendszerünkbe, akkor a bal menüben megjelenő 'Saját bérgép/Saját használt gép' kategóriát kiválasztva közvetlenül is feltöltheti hirdetését, vagy módosíthatja, törölheti a már korábban feltöltött gépének adatait.

  ^ugrás az oldal tetjére

 • Linket szeretnék hozzáadni a Hasznos oldalak rovatukhoz. Hogyan tehetem ezt meg?

  A link hozzáadása a gépnet.hu szerkesztőségén keresztül történik. A menüsorban található link hozzáadása menüben, ki kell tölteni a mezőket, majd elküldeni. A gépnet.hu munkatársai ellenőrzik az URL-t, a tartalmat, és ha tartalmában megfelelő, akkor hamarosan megjelenik a linkek között és E-mailben értesítést küldünk.

  ^ugrás az oldal tetjére

 • Miről olvashatok a hírlevélben?

  A hírlevélben heti rendszerességgel beszámolunk a szakmát érintő legfontosabb hírekről, eseményekről, a gépnet.hu újdonságairól, valamint az elmúlt hét feltöltött gépeiről. A regisztráció során Ön megjelölheti, hogy mely területek érdeklik, miről szeretne információt kapni.

  ^ugrás az oldal tetjére

 • Elérhetőek-e a korábbi hírlevél számok?

  Igen, ha ellátogat a gépnet.hu sajtószobájába, ott a menüben található megfelelő linkre kattintva a korábbi számainkból is szemezgethet!

  ^ugrás az oldal tetjére

 • Szeretnék cikket, érdekességet megjelentetni a gépnet.hu portálon. Mi ennek a módja?

  Megjelentetni kívánt anyagát küldje az sajto@gepnet.hu e-mail címünkre. A gépnet.hu munkatársai értékelik a beküldött anyagot, és ha az kapcsolódik a gépnet.hu portál tematikájához, célkitűzéseihez, megjelentetik a portál megfelelő hír rovatában. Amennyiben a megjelentetni kívánt információ PR cikknek minősül, úgy munkatársaink azt csak az aktuális médiaajánlatban szereplő díj ellenében jelentetik meg. Médiaajánlatunk megtekintéséhez görgesse le ezt azt oldalt a lap aljáig, majd válassza a 'Médiaajánlat' linket.

  ^ugrás az oldal tetjére

 • Milyen formátumban küldhetem a megjelenésre szánt cikkeket?

  A megjelentetni kívánt anyagokat kizárólag elektronikus formában fogadjuk. Az e-mailhez csatolva érkezhet .doc, .pdf (vektoros), .rtf, valamint az előbbiek tömörített állományaként. Kérjük, hogy a cikkben szereplő képeket a levélhez csatolva - a képek helyének a szövegben történő egyértelmű megjelölésével -, vagy a dokumentumba beágyazva juttassák el részünkre.

  ^ugrás az oldal tetjére

 • Fájl letöltésénél az Explorer megnyitja a letöltendő anyagot, hogyan lehet kiküszöbölni?

  Ez a probléma legfőképpen a pdf kiterjesztésű dokumentumoknál fordul elő, a következő két megoldás közül választhat:

  1. A letöltés gombra, az egér jobb gombjával klikkelünk, majd a 'Cél mentése más néven...' lehetőségre kattintva saját gépünkre mentjük a dokumentumot.

  2. A már megnyitott dokumentumon belül a Fájl>Mentés másként paranccsal mentjük az adatot a kívánt helyre.

  ^ugrás az oldal tetjére