Megérkezett a T5000 traktor!

Szakcikkek - 2009-03-26 16:01:13 nyomtatás cikk nyomtatása2008. májusától újdonság az IKR Zrt. New Holland gépkínálatában T5000-es traktor széria. Az új gépek a Magyarországon jól ismert TLA traktorok utódjának tekinthetőek melyek gyártása idén áprilistól befejeződött.

A 76-106 LE teljesítmény kategóriát átölelő 4 hengeres 4,5 liter lökettérfogatú erőforrásokat szintén ismerhetjük már az előd TLA szériából, azonban a T5000-ekben már teljesítik a legújabb TIER III-as európai uniós normát.

A 324 és 425 Nm közötti maximális nyomatékú erős és ugyanakkor rugalmas motorokkal nem jelenthetnek problémát a vontatási vagy TLT hajtást igénylő műveletek végrehajtása.

Az alacsony kabinmagasság, az optimális tengelytáv és a mellső kerekek nagy befordulási szöge (55 fok) a traktorokat különösen mozgékonnyá teszik. A nagy üvegfelületű, vékony merevítő oszlopos kabin, padlóig futó üvegezés mind-mind a kitűnő és zavartalan kilátás záloga. A rövid, lejtős motorburkolatnak köszönhetően nem jelent problémát homlokrakodó működtetése sem.

A szervó rásegítős kormányzás megkönnyíti ezekkel az erős, könnyű és különösen mozgékony, gépekkel való munkavégzést.

Az alap verzióban a 40 km/h-ás végsebességű, 20 előre és 12 hátrameneti fokozattal rendelkező irányváltós, mechanikus szinkronizált sebességváltót ajánljuk. Ebben az esetben a gépeket 2 pár hátsó kihelyezett hidraulika körrel, 540/750 fordulatú járókerék arányos TLT-vel kínáljuk.

A másik felszereltségben pedig már a 24/24-es Hi-Low 40 Km/h-ás sebességváltóval szerelt gépeket ajánljuk. Itt már alapfelszereltség a 3 pár kihelyezett hidraulika, a légrugós vezető ülés, a 540/750/1000 fordulatú elektrohidraulikus kapcsolású kardán amely segítségével a munkagép indítása lágyan és fokozatosan történik, illetve a digitális teljesítmény monitor. Ez a monitor összeköttetésben áll a traktor Can-Bus rendszerével. Leolvasható róla a megművelt terület, a megtett távolság, vagy a kardán tengely fordulatszáma. Beállítás esetén figyelmeztet a karbantartási intervallumok leteltekor.

Az összkerék hajtású T5000-es gépeken minden esetben az alapfelszereltség része a teljesen záró elektrohidraulikus első -hátsó differenciál zár, az 59 l/perc kapacitású hidraulika szivattyú, a gyári 1 + 2 körös pótkocsi légfékegység, a légkondicionáló berendezés.

Szintén alapfelszereltség a helyzet erő és vegyes szabályzású 3 pont emelő berendezés, amelyen a Lift-O-Matic automatizált, gyorskapcsolós rendszer lehetővé teszi a munkagép gyors és egyszerű emelését és süllyesztését anélkül, hogy a korábbi beállításokat módosítanánk.

Elmondható, hogy ezek az erőgépek jó fordulékonyságuknak köszönhetően egyaránt kitűnő megoldást jelenthetnek a szántóföldi, országúti vontatási, de akár ültetvényes és kertészeti munkálatoknál is. A kompakt T5000-es traktorok pontosan azt a rugalmasságot és teljesítményt nyújtják amire a magyar gazdálkodóknak szüksége van.

Modellkínálat

Kapcsolódó linkek

A Szakcikkek rovat további cikkei:

Útrehabilitáció hidegmaró alkalmazásával IV.
Építőgépeken alkalmazott újszerű vezérlési módok XI.
Útrehabilitáció hidegmaró alkalmazásával III.
Földmunkagépek minőségi vizsgálata I.
Építőgépeken alkalmazott újszerű vezérlési módok X.A gépnet.hu legfrissebb hírei:

Az SSAB öt új termékcsaládot vezet be az egyedi ügyféligények kielégítésére
Strenx acél: magasság határok nélkül
Melior Laser: beszállítói pozíció új iparágakban
Laser Plus: acél, ami tökéletes simaságot garantál
Ruukki Laser Plus – tökéletes sima felület a lézervágás utánLegolvasottabb a gépneten:

BOSCH DLE 50 digitális lézeres távolságmérő TESZT!
Új anyagtípus: bórral ötvözött acél
Prémium termékek és szolgáltatások prémium vevőknek
„Az év gépe 2010” választás nyertesei
Geotermikus hőerőmű Iklódbördöcén