Magyarországra is megérkezett a Törzsfőnök

Szakcikkek - 2009-07-13 13:57:56 nyomtatás cikk nyomtatásaTermékpalettájának szélesítésére szánta el magát a közelmúltban a Körmendi Kft. A szigetszentmiklósi székhelyű cég 2009-tôl a Chieftain dízelmotoros villás targoncák forgalmazását kezdte meg Magyarországon.

A választás nem véletlen, a Chieftain Trailers Ltd. több mint 25 éve van jelen az anyagmozgatási gépgyártásban, és az észak-ír gyártó termékei kedvező ár-érték arányt képviselnek, amelyek versenyképesek lehetnek a hazai piacon. Az elsősorban észak-ír és brit területekre szállított termékek megfelelnek az európai uniós követelményeknek, mindemellett rendelkeznek a hazai forgalmazáshoz szükséges munkavédelmi megfelelőségi tanúsítással.

A Chieftain targoncák legfőbb erénye az egyszerűségben rejlik, műszaki felépítésük nélkülözi az „agyonelektrizált" segédberendezéseket és a túlbonyolított kényelmi felszereltségeket. Cserébe a vásárlók már az alapfelszereltség részeként kapják meg azokat a kiegészítő funkciókat, amelyekért máshol borsos árat kér a forgalmazó. Az alapkivitelhez tartozik nevezetesen az oldalmozgató berendezés, az elektromos irányváltó, a tömör gumik, valamint a világító- és irányjelző berendezések.

A Körmendi Kft. egyelőre négyféle modellt kínál a hazai piacon a 2,5–3, 4,5 és a 7 tonnás géposztályban. A targoncák meghajtásáról Isuzu motorok gondoskodnak, amelyek károsanyag-kibocsátása rendkívül alacsony, ezért ezek az anyagmozgató gépek zárt terekben is bevethetők. A gépek duplex és triplex emelőművekkel egyaránt rendelhetők. Ez utóbbival szerelve a Chieftain legkisebb tagja, az FD25 4,5 méteres magasságra is képes akár 1,7 tonnás súlyokat felemelni. Az észak-ír gyártó termékpalettájának legkisebb példánya ugyanakkor kivételes kapaszkodási képességekkel rendelkezik, akár 30%-os emelkedővel is megbírózik.

A három kisebb típust borulókerettel látják el, míg az FD 70-es fűthető- hűthető kabinnal rendelkezik, amelyből nagyméretű üvegfelületek révén a kezelő minden irányban megfelelően kilát. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy az FD 70-es 7 tonnás emelési kapacitásához mindössze 9,35 tonna önsúly párosul. A termékcsalád nagyágyúja Triplex emelőművel szerelve 6 méterre tud maximum 5,5 tonnás terheket emelni.

A Szakcikkek rovat további cikkei:

Útrehabilitáció hidegmaró alkalmazásával IV.
Építőgépeken alkalmazott újszerű vezérlési módok XI.
Útrehabilitáció hidegmaró alkalmazásával III.
Földmunkagépek minőségi vizsgálata I.
Építőgépeken alkalmazott újszerű vezérlési módok X.A gépnet.hu legfrissebb hírei:

Az SSAB öt új termékcsaládot vezet be az egyedi ügyféligények kielégítésére
Strenx acél: magasság határok nélkül
Melior Laser: beszállítói pozíció új iparágakban
Laser Plus: acél, ami tökéletes simaságot garantál
Ruukki Laser Plus – tökéletes sima felület a lézervágás utánLegolvasottabb a gépneten:

BOSCH DLE 50 digitális lézeres távolságmérő TESZT!
Új anyagtípus: bórral ötvözött acél
Helyszíni cölöpözések II.- Helyszíni cölöpözési technológiák
Munkagépvásárlás külföldről - előnyök és buktatók
Geotermikus hőerőmű Iklódbördöcén