Bosch Elektromos Kéziszerszámok

Szakcikkek - 2007-06-07 11:45:53 nyomtatás cikk nyomtatásaA Bosch csoport Elektromos Kéziszerszámok Üzletága az elektromos kéziszerszámaival és az ezekhez kínált tartozékaival vezető szerepet tölt be a nemzetközi piacon. A kereken 14 500 munkatársat számláló részleg 2006-ban 2,8 milliárd euró értékű forgalmat bonyolított, melynek 90%-a külföldre irányult. Az olyan márkák, mint a Bosch, a Skil és a Dremel egyet jelentenek a folyamatosan megújuló technológiával és a fejlett ügyfélszolgálati szolgáltatásokkal.

Az ágazat leginnovatívabb cége

Az elektromos kéziszerszámok területén bevezetett alapvető újítások révén a fúrókalapácsokat és a szúrófűrészeket kifejlesztő cég vitathatatlanul az ágazat első számú szereplőjévé vált, s folyamatosan azon munkálkodik, hogy ezt a pozícióját fenn is tartsa. 2006-ban az ágazat forgalmának közel 40 százaléka két évesnél fiatalabb termékek eladásából származott. A Bosch Elektromos Kéziszerszámok Üzletága évente közel 100 új termékkel jelenik meg a piacon.

Az innovatív megoldások közé jelenleg elsősorban a lítium-ion akkumulátorok tartoznak, s ezen a területen a Bosch világelső: a 36 voltos, lítium-ion akkumulátorral működő fúrókalapácsok éppen olyan kimagasló teljesítményre képesek, mint a legerősebb, hálózatról működő, 2 kilós társaik. Az Ixo nevű akkumulátoros csavarhúzóból a Bosch időközben több mint hat millió darabot gyártott világszerte. Ezzel az Ixo három egymást követő évben a legnagyobb darabszámban eladott elektromos kéziszerszám a világon. A Bosch a kertészek számára is világújdonságokat kínál, ide tartozik például az Isio, amely a világ első lítium-ion technikájú fű- és bokornyírója, vagy a Rotak LI, a világon az első olyan fűnyíró, amely lítium-ion akkumulátorral működik.

A Bosch a jelenleg leggyorsabban fejlődő területen, a mérőműszerek előállításában is a legmodernebb technológiát alkalmazza. A kínálatban például megtalálható a világon a legkisebb méretű, profi felhasználók számára kifejlesztett lézeres távolságmérő. 2006-ban a Bosch az európai piacon elsőként kínált lézeres távolságmérőt otthoni barkácsolók
számára, és ezzel a mérőműszereket is meghonosította az építőipar otthoni felhasználókat megcélzó szegmensében.

A fafeldolgozó berendezések széles kínálatát a Bosch olyan asztali szerszámokkal bővíti tovább, mint a körfűrészgép, a keresztfűrész vagy a sarokvágó fűrész. Hogy a kisipari felhasználók még versenyképesebbekké válhassanak, a cég tartozékokat gyártó részlege olyan gépszerszámok kifejlesztésén dolgozik, amelyekkel a munka gyorsabban és hatékonyabban végezhető el. A kínálat kereken 8 000 tartozékot tartalmaz, s ezzel a Bosch az első a világon.

A felhasználók széles körű támogatása

Az elektromos szerszámokat használó szakemberek számára a Bosch munkájuk valamennyi szakaszában támogatást nyújt – ez a megfelelő szerszám kiválasztásához és használatához nyújtott tanácsadástól egészen a hibaelhárításig terjed. A Bosch Európában több mint 700 „shop-in-shop“-ot működtet, ahol a Bosch szakemberei az otthon barkácsolók számára tanácsadást nyújtanak. Ez a szolgáltatás nem ér véget a kasszánál: telefonos ügyfélszolgálat, internetes segédanyagok, valamint a Bosch által életre hívott, s ma már több partnercéggel közösen működtetett Barkácsakadémia is rendelkezésre áll. A világ bármely pontján tevékenykedő felhasználók rábízhatják magukat a Bosch szakértelmére.

A kisipari felhasználók igényeit a Bosch egy különleges szolgáltatással elégíti ki: ez a „Bosch rendszerszakértők“ szolgáltatás. Európában több mint 1600 kiválasztott szakkereskedő csatlakozott ahhoz a társasághoz, akik vásárlóiknak az üzletekben „shop-in-shop“ szolgáltatást nyújtanak, az építési területre tesztelés céljából Bosch-járművekkel kiszállítják a szerszámokat és a tartozékokat, valamint új, három lépcsős „ServicePlus” szolgáltatást kínálnak, amelynek alsó szintje három éves garanciát és öt napos javítást, legbővebb változata pedig a teljes géppark lízingjét s az ehhez kapcsolódó szolgáltatásokat foglalja magában. A szakkereskedők folyamatos képzése és továbbképzése érdekében a Bosch Elektromos Kéziszerszámok Üzletág számos tanfolyamot és képzést indít, s a Elektromos Kéziszerszámok Oktatócentrum keretében számos weboldalt, nyomtatott segédletet és internetes tananyagot tesz elérhetővé.

Mikor a cég alapítója, Robert Bosch 1928-ban bemutatta a „Forfex“ hajnyíró készüléket, amelynek a markolatába elektromos motort épített, nem sejtette senki, hogy a konstrukció az elektromos készülékek világában forradalmat fog hozni. A Bosch már 1932-ben bemutatta a világ első elektromos működtetésű fúrókalapácsát. Ezt az örökséget követve a kutatásnak és a fejlesztésnek azóta is kiemelkedő jelentősége van: a Bosch csoport 2006-ban összesen több mint 3000 – vagyis munkanaponként 14 – szabadalmat nyújtott be. Mindez az elektromos szerszámok első számú gyártójának felülmúlhatatlan innovációs erejét bizonyítja, aki a termékek használatára vonatkozó bármely kérdésben teljes körű támogatást nyújt a felhasználóknak.

Kapcsolódó linkek

A Szakcikkek rovat további cikkei:

Útrehabilitáció hidegmaró alkalmazásával IV.
Építőgépeken alkalmazott újszerű vezérlési módok XI.
Útrehabilitáció hidegmaró alkalmazásával III.
Földmunkagépek minőségi vizsgálata I.
Építőgépeken alkalmazott újszerű vezérlési módok X.A gépnet.hu legfrissebb hírei:

Az SSAB öt új termékcsaládot vezet be az egyedi ügyféligények kielégítésére
Strenx acél: magasság határok nélkül
Melior Laser: beszállítói pozíció új iparágakban
Laser Plus: acél, ami tökéletes simaságot garantál
Ruukki Laser Plus – tökéletes sima felület a lézervágás utánLegolvasottabb a gépneten:

BOSCH DLE 50 digitális lézeres távolságmérő TESZT!
Új anyagtípus: bórral ötvözött acél
Helyszíni cölöpözések II.- Helyszíni cölöpözési technológiák
Munkagépvásárlás külföldről - előnyök és buktatók
Geotermikus hőerőmű Iklódbördöcén