Strenx acél: magasság határok nélkül

Gyártói hírek - 2015-12-16 12:48:09 nyomtatás cikk nyomtatásaA Strenx nagy szilárdságú szerkezeti acél-család, amelynek teljesítménye, minősége és erőssége méltó kihívó az acélpiacon és kifejezetten a felhasználók igényeikre szabták. A Strenx az acélgyártásra specializálódott SSAB és Ruukki gyártó cégek három különböző, - Optim, Weldox és Domex néven forgalmazott - már jól ismert acéltermékét fogja össze egy márkanév alatt, egy különlegesen „erős” termékben.

A Bronto Skylift nevű finn gyártó cég a teherautóra szerelt hidraulikus platformok, azaz a rakodódaruk globális piacvezetője. A cég folyamatosan nyomon követi az acélpiac különböző technológiai megoldásait, újdonságait és fejlesztéseit. Az 1992. óta nagy szilárdságú acélokkal foglalkozó cég idén fedezte fel az SSAB acélgyártó cég anyagai a felhasználóinak nyújtott előnyöket.
Rövid időn belül a Bronto érdeklődésének középpontjába az acélgyártásra specializálódott két cég, a SSAB és a Ruukki közösen kifejlesztett terméke, a Strenx acél került. „Már az új acél beépítésével gyártjuk termékeinket, aminek köszönhetően ügyfeleink a korábbinál sokkal magasabbra, elképesztő távolságokra tudják emelni a tárgyakat, a biztonság veszélyeztetése nélkül.” – mondta Pasi Leiviskä, a Bronto kommunikációs partnere.

112 méter, 77 tonna, egy forradalmian új acéllal
A Strenx szállító, emelő és közlekedési eszközök gyártásához készült olyan cégek számára, mint a Bronto, ahol a súlymegtakarítás, illetve szerkezeti szilárdság kulcsfontosságú és versenyképességet növelő tényező. Az acél előnyös tulajdonságai a mezőgazdasági gépgyártásban, olajkitermelésében, építőiparban és a vasútiparban egyaránt jól kihasználhatóak. Az új, innovatív acél fenntarthatóbb és versenyképesebb termékek előállítását teszi lehetővé – több hasznos terhet szállító pótkocsit, darukat, amelyek nagyobb távolságra érnek el, illetve kevesebb üzemanyagot felhasználó tehergépkocsit.

A Bronto Skylift extrém HLA csuklós darujának karja Strenx acélból készül: az anyag szilárdsági szintje a piacon jelenleg a legmagasabb, hiszen folyáshatára 600-900 MPa közé esik. A rendkívül gyors és megbízható HLA Finnországban fontos feladatokat lát le, hiszen sok város tűzoltó autójának darujaként funkcionál. A beépített daru akár 77 tonnával 112 méter magasra is képes megemelni a teljesen megrakott platformot a Strenx acélnak erejének köszönhetően.


Karakteres erő, maradandó szépség
E különleges termék azonosító jeggyel rendelkezik – a „My Inner Strenx” bélyeggel – ami minden lemezre felkerül a szállítás előtt. Az ismertetőjellel ellátott prémium acél felhasználói számára biztosított szervíz szolgáltatás, a SSAB speciális tréningje, illetve a soron kivüli technikai támogatás mind versenyelőnyt jelent.
A Strenx esztétikus megoldások megvalósítására is alkalmas, akár desingacél funkciót ellátva, e tulajdonságával pedig egyedüli a versenypiacon. A „látványacél” nem csak az iparban remekel, de különleges kialakítása, formálhatósága egyszerű vagy absztrakt ábrázolási módszerrel szemet gyönyörködtető megoldás is lehet.

A Bronto HLA darujába beépített acél egy új stílusirányat képviselője: az un. „látványacél” elegáns megjelenése mellett ellátja funkcionális feladatait is, erősségéhez nem fér kétség. A modern gépparkok a folyamatos fejlődés, bővülés mellett mára nem nélkülözhetik az esztétikát sem. Ennek megvalósításában a gyártó az SSAB-ben partnerre talált.

További információkat talál a www.strenx.com honlapon, vagy a metals.hungary@ssab.com email címen felveheti a kapcsolatot a forgalmazóval.

A Gyártói hírek rovat további cikkei:

Az SSAB öt új termékcsaládot vezet be az egyedi ügyféligények kielégítésére
Melior Laser: beszállítói pozíció új iparágakban
Laser Plus: acél, ami tökéletes simaságot garantál
Ruukki Laser Plus – tökéletes sima felület a lézervágás után
Előny a darugyártóknálA gépnet.hu legfrissebb hírei:

Az SSAB öt új termékcsaládot vezet be az egyedi ügyféligények kielégítésére
Melior Laser: beszállítói pozíció új iparágakban
Laser Plus: acél, ami tökéletes simaságot garantál
Ruukki Laser Plus – tökéletes sima felület a lézervágás után
„Gazdag Gazda” Konferenciasorozat a sikeres online mezőgazdasági kereskedelemről, építőipari témákkal fűszerezveLegolvasottabb a gépneten:

BOSCH DLE 50 digitális lézeres távolságmérő TESZT!
Új anyagtípus: bórral ötvözött acél
Munkagépvásárlás külföldről - előnyök és buktatók
Helyszíni cölöpözések II.- Helyszíni cölöpözési technológiák
Geotermikus hőerőmű Iklódbördöcén