Ruukki: szerkezeti acéllal a környezet szolgálatában

Gyártói hírek - 2011-03-30 13:58:52 nyomtatás cikk nyomtatásaEgy holland konténergyártó cég, a Schenk 20%-al növelte termelését a Ruukki vékony és ultra-nagy szilárdságú szerkezeti acéltermékeinek felhasználásával. A Ruukki Optim MC lemezek könnyebb acélszerkezetek készítését teszik lehetővé, ami a járművek és berendezések hasznos terhelésének növelését, illetve üzemanyag fogyasztásának és ezzel a környezet terhelésének csökkenését eredményezi.

A Ruukki szerkezeti acéltermékeinek jellemzői meghaladják a szabvány által előírt értékeket, s ez számos felhasználási területen, pl. a konténergyártók, haszongépjármű gyártók számára is szélesebb felhasználást, sőt akár költségcsökkentést is jelenthet.
A melegen hengerelt acéllemezek és tekercsek között a Ruukki Optim MC terméke egyedülálló hegeszthetőségi és hajlíthatósági tulajdonságokkal rendelkezik amellett, hogy már 2 mm-es vastagságtól elérhető, így a nagyon vékony szerkezeti acélok közé sorolható. Ez különösen fontos az acéllemezek súlyának tekintetében, ha a járművek üzemeltetési költségeire és a tengelyek túlterhelésére gondolunk, amely jelentősen csökkentheti egyrészt a szállítás, másrészt a végtermékek felhasználóinak költségeit.
Ez kiemelt szempont volt a Schenk számára is, amikor a Ruukki termékei mellett döntött. A Schenk, az egyik legnagyobb holland konténergyártó cég, amely a hulladéktömörítő és folyadékbiztos konténerek gyártási kapacitását mintegy 20%-al növelte a Ruukki nagyszilárdságú Optim 700 MC acéllemezeinek köszönhetően. Az általa gyártott konténerek iránti megnövekedett igények kielégítésére a cég gyártókapacitása növelését tűzte célul, de ezt más módon nem tudta elérni, mint a Ruukki vékony, lézer-hibrid hegesztéssel készült, előre hajlított Optim acéllemezeinek felhasználásával. A Schenk számára egy tömörítő gyártásánál 16 munkaóra spórolást jelent, hogy a Ruukki minden eddiginél pontosabb hegesztés és hajlítás után szállítja az oldal-, hátfal és tetőlemezeket.
"Nagyon meg vagyunk elégedve a Ruukki szervizközpontjából kapott készre hegesztett alkatrészekkel. A termékek jó minőségűek és pontos méretűek. Ez könnyebb összeszerelést jelent."Roel Schenk, Manager

Dead flat eljárás a torzulás-, és feszültségmentes Optim MC acéllemezek előállításáért
A Dead flat (DF) vagyis egyengető hengerlési eljárás hatására megszűnik az anyag belső feszültsége, s kitűnő, egyenletes felület érhető el, a hegesztési torzulások irányítása és a többszöri hajlíthatóság növelése érdekében. Az Optim MC lemezek esetében is kiválóan alkalmazható a Ruukki raahei hengerművében végzett DF eljárás, amely nagyban javítja az acél felületminőségét és megjelenését, valamint csökkenti a felületi egyenetlenségeket. Az így létrehozott acéllemezek lerövidítik a megmunkálás idejét s ezzel egyenesen arányosan a megmunkáló gépek élettartamát.

www.ruukki.hu

A Gyártói hírek rovat további cikkei:

Az SSAB öt új termékcsaládot vezet be az egyedi ügyféligények kielégítésére
Strenx acél: magasság határok nélkül
Melior Laser: beszállítói pozíció új iparágakban
Laser Plus: acél, ami tökéletes simaságot garantál
Ruukki Laser Plus – tökéletes sima felület a lézervágás utánA gépnet.hu legfrissebb hírei:

Az SSAB öt új termékcsaládot vezet be az egyedi ügyféligények kielégítésére
Strenx acél: magasság határok nélkül
Melior Laser: beszállítói pozíció új iparágakban
Laser Plus: acél, ami tökéletes simaságot garantál
Ruukki Laser Plus – tökéletes sima felület a lézervágás utánLegolvasottabb a gépneten:

BOSCH DLE 50 digitális lézeres távolságmérő TESZT!
Új anyagtípus: bórral ötvözött acél
Helyszíni cölöpözések II.- Helyszíni cölöpözési technológiák
Prémium termékek és szolgáltatások prémium vevőknek
Geotermikus hőerőmű Iklódbördöcén