Ruukki Laser Plus – tökéletes sima felület a lézervágás után

Gyártói hírek - 2014-10-01 14:16:34 nyomtatás cikk nyomtatásaA tökéletes lézervágáshoz nélkülözhetetlen a lézervágó gépekre szabott speciális acél. A lézervágás a hagyományos lángvágással, mechanikus vágással szemben sokkal gyorsabb, szebb eredményt biztosít, és kevesebb utómunkával jár. A Ruukki által továbbfejlesztett Laser Plus speciális acélnak köszönhetően a lézerrel vágott acélfelület simasága maximális, így már semmiféle utómunkát nem igényel.

Sokrétű anyagfelhasználás
Az acélgyártásra specializálódott Ruukki a Laser szerkezeti acéljának továbbfejlesztett verzióját, a Laser Plus-t a legkülönbözőbb műszaki megoldásokra, építkezésekre, az autógyártás illetve elektrotechnikai ipar területeire, a burkolatoktól a gépalkatrészekig történő felhasználásra szánta. A megmunkálásbarát Ruukki Laser szerkezeti acélok könnyen vághatók, hegeszthetők és hajlíthatók, ami magasabb teljesítményt tesz lehetővé az automatizált gyártási folyamatokban. A Laser Plus speciális lézeracélból a megrendelők legegyedibb kérései is megvalósíthatóak, hiszen a kiváló anyag alkalmazkodik a legkülönbözőbb formákhoz.


Már 3 mm/m síkalapúsági tolerancia
Most minden Ruukki Laser Plus durvalemez esetében garantált a lézervágás utáni 3 mm/m síklapúsági tolerancia. A könnyen formálható Laser Plus a lemezvastagság másfélszeres minimum hajlítási sugara a szokásos mértéket is meghaladja. A vágott termékek méretpontosak és könnyen leválaszthatók a fémlemezről. A Laser Plus komplex alkatrészek és szűk kontúrok vágásánál sem igényel utómunkát. A vágási felület tiszta és sorjamentes, hiszen a mikro reve réteg megfelelő védelmet biztosít.


Könnyű kezelhetőség
A megmunkálásbarát Ruukki Laser szerkezeti acélok könnyen vághatók, hegeszthetők és hajlíthatók, ami magasabb teljesítményt tesz lehetővé az automatizált gyártási folyamatokban. Határozott előnyt jelent a műhelyek számára, hogy rövidebb a beállítási és a vágási idő, és hogy a megmunkált komponensek kevesebb felülkezelést igényelnek. Mivel a pontosabb lézervágás során csökkenthető a hulladék, a Laser Plus anyaghasználatában maximálisan kihasznált, a megmunkálás kevesebb időt vesz igénybe. Mindemellett az acél első osztályú minőségének köszönhetően a Laser Plus sima acélfelülete meggyorsítja a vágás sebességét és az élek tisztaságát. A Ruukki Laser® acélok vágásakor a berendezés teljes lézervágási kapacitása kihasználható. Az anyag hegeszthetősége valamennyi hegesztési módszerrel kitűnő. A hőbevitel széles tartományból választható ki, normál műhelykörülmények között nincs szükség megemelt munkahőmérsékletre.

A logisztika támogatása
A Ruukki Laser Plus esetében az egyenletes acélminőségnek köszönhetően a vágási paramétereket nem kell két gyártási tétel vagy két szállítmány között megváltoztatni, ami stabil működést és egyenletes vágási minőséget biztosít. A Ruukki ősztől a Laser Plus-t szalagtermékként, a legnagyobb kivitelben is kínálja már.

További információ elérhető a Ruukki weboldalán, vagy a metals.hungary@ruukki.com email címen.

A Gyártói hírek rovat további cikkei:

Az SSAB öt új termékcsaládot vezet be az egyedi ügyféligények kielégítésére
Strenx acél: magasság határok nélkül
Melior Laser: beszállítói pozíció új iparágakban
Laser Plus: acél, ami tökéletes simaságot garantál
Előny a darugyártóknálA gépnet.hu legfrissebb hírei:

Az SSAB öt új termékcsaládot vezet be az egyedi ügyféligények kielégítésére
Strenx acél: magasság határok nélkül
Melior Laser: beszállítói pozíció új iparágakban
Laser Plus: acél, ami tökéletes simaságot garantál
„Gazdag Gazda” Konferenciasorozat a sikeres online mezőgazdasági kereskedelemről, építőipari témákkal fűszerezveLegolvasottabb a gépneten:

BOSCH DLE 50 digitális lézeres távolságmérő TESZT!
Helyszíni cölöpözések II.- Helyszíni cölöpözési technológiák
Új anyagtípus: bórral ötvözött acél
Munkagépvásárlás külföldről - előnyök és buktatók
Prémium termékek és szolgáltatások prémium vevőknek