Optim 700 MC Plus - Szilárdság és megmunkálhatóság kombinációja

Gyártói hírek - 2010-06-29 15:26:37 nyomtatás cikk nyomtatásaA Ruukki Optim 700 MC Plus jelentősen meghaladja az ultra-nagyszilárdságú szerkezeti acélok iránt támasztott standard követelményeket. A hidegen is megmunkálható acéltípus tulajdonságait fokozza a Ruukki Dead Flat különleges utóhengerlési eljárása.

Egyre több gyártó alkalmaz nagyszilárdságú acélokat a gépgyártásban, amelyek speciális tulajdonságaik révén komoly műszaki előrelépést jelentenek a tervezőmérnökök számára. Ezek az acélok egyszerre rendelkeznek nagy szilárdsággal és jó kopásállósággal, amely tulajdonságok magas felületi minőséggel, megmunkálhatósággal és mérettűréssel kombinálva számtalan előnyt garantálnak az alkalmazásuk során.
Az ilyen, különleges minőségű acélok jellemző felhasználási területe a gépgyártás.

Az Optim 700 MC Plus típusú acél nem csak rendkívüli ütőmunka értékkel bír, de a szűk hajlítási rádiusz lehetővé teszi a tökéletesebb formatervezést, így az egyes alkatrészeket nem kell hegeszteni, elég csak hajlítással legyártani.
Az új acéltípus használatával az emelő berendezések, rakodóeszközök nagyobb teljesítőképességet érnek el, míg az anyag könnyű hajlíthatóságát a teherautók és mozgató berendezések szerkezetépítésénél lehet hasznosítani. Az Optim 700 MC Plus ugyanakkor alkalmas anyagkezelő-, földmunka-, bánya és hulladékkezelő berendezések gyártásához is.

Sima és feszültségmentes lemezek Dead Flat eljárással
A már említett utóhengerlési, ún. Dead Flat eljárás, új lehetőséget teremtett a különleges minőségű melegen hengerelt acélfajták, így az Optim 700 MC Plus acéllemezek gyártásában is.
A Dead Flat eljárás során a lemezeket keresztmetszet csökkenés közben hidegalakítják, amely plasztikus, maradó alakváltozást okoz. A hengerlés folyamán végbemegy a feszültségmentesítés is, így a lemezek síkfekvése kitűnővé válik, amely lehetővé teszi, hogy a hegesztés okozta vetemedéseket, elhúzódásokat könnyebben kezeljék és az ismételt hajlítások is eredményesebbek lesznek.
A termékek vágás után is megtartják síkfekvésüket, így a következő munkafázis előtt nem szükséges az anyagot egyengetni. A Dead Flat eljárás csökkenti a felületi érdességet, ezáltal a lemezeknek jobb felületminőséget ad. Ennek köszönhetően a sima és feszültségmentes lemezek a feldolgozásukhoz szükséges átfutási időt nagymértékben csökkentik.

Az új szerkezeti acél segítségével a gépgyártást hatékonyabbá lehet tenni, felhasználásával még nagyobb teherbírásúvá válhatnak a gépek, hiszen a kisebb súly, a nagyobb terhelhetőség és a kopásállóság a végtermék nagyobb teljesítményében és hosszabb élettartamában is megmutatkozik, amely egyben pénzmegtakarítási lehetőséget is jelent.

További információ a termékekkel és szolgáltatással kapcsolatban a www.ruukki.com/hu oldalon olvasható.

A Gyártói hírek rovat további cikkei:

Az SSAB öt új termékcsaládot vezet be az egyedi ügyféligények kielégítésére
Strenx acél: magasság határok nélkül
Melior Laser: beszállítói pozíció új iparágakban
Laser Plus: acél, ami tökéletes simaságot garantál
Ruukki Laser Plus – tökéletes sima felület a lézervágás utánA gépnet.hu legfrissebb hírei:

Az SSAB öt új termékcsaládot vezet be az egyedi ügyféligények kielégítésére
Strenx acél: magasság határok nélkül
Melior Laser: beszállítói pozíció új iparágakban
Laser Plus: acél, ami tökéletes simaságot garantál
Ruukki Laser Plus – tökéletes sima felület a lézervágás utánLegolvasottabb a gépneten:

BOSCH DLE 50 digitális lézeres távolságmérő TESZT!
Új anyagtípus: bórral ötvözött acél
Prémium termékek és szolgáltatások prémium vevőknek
Helyszíni cölöpözések II.- Helyszíni cölöpözési technológiák
„Az év gépe 2010” választás nyertesei