Optim 700 MC Plus - Az ultra-nagyszilárdságú acélok új generációja

Gyártói hírek - 2010-05-17 12:18:20 nyomtatás cikk nyomtatásaA Ruukki Optim 700 MC Plus jelentősen meghaladja az ultra-nagyszilárdságú szerkezeti acélok iránt támasztott standard követelményeket. A hidegen megmunkált acéltípust a tavaszi müncheni Bauma építőipari világvásáron mutatták be először.

Egyre több gyártó alkalmaz nagyszilárdságú acélokat a gépgyártásban, amelyek speciális tulajdonságaik révén komoly műszaki előrelépést jelentenek a tervezőmérnökök számára. Ezek az acélok egyszerre rendelkeznek nagy szilárdsággal és jó kopásállósággal, amely tulajdonságok magas felületi minőséggel, megmunkálhatósággal és mérettűréssel kombinálva számtalan előnyt garantálnak a megmunkálás és felhasználás során.
Az ilyen, különleges minőségű acélok jellemző felhasználási területe a gépgyártás.

A finn acélkonszern által végrehajtott fejlesztéseknek köszönhetően az Optim 700 MC Plus ultra-nagyszilárdságú szerkezeti acél tulajdonságait első sorban a darugyártáshoz ajánlják a szakemberek. Az új acéltípus használatával az emelő berendezések, rakodóeszközök nagyobb teljesítőképességet érnek el, míg az anyag könnyű hajlíthatóságát a teherautók és mozgató berendezések szerkezetépítésénél lehet hasznosítani. Az Optim 700 MC Plus ugyanakkor alkalmas anyagkezelő-, földmunka-, bánya és hulladékkezelő berendezések gyártásához is.

"Ennek az acélnak a kifejlesztésében nagy hangsúlyt fektettünk a gépészetben való felhasználhatóságára. Így a különböző termékek gyártása az Optim MC Plusból problémamentes és biztonságos, és az ebből készült berendezések kiválóan működnek a nehéz használati viszonyok között is, például nagyon alacsony hőmérsékleten", mondja Kari Lehtinen, Senior Vice President.

Az új szerkezeti acél segítségével a gépgyártást hatékonyabbá lehet tenni, felhasználásával még nagyobb teherbírásúvá válhatnak a gépek, hiszen a kisebb súly, a nagyobb terhelhetőség és a kopásállóság a végtermék nagyobb teljesítményében és hosszabb élettartamában is megmutatkozik.

További információ a termékekkel és szolgáltatással kapcsolatban a www.ruukki.com/hu oldalon olvasható.

A Gyártói hírek rovat további cikkei:

Az SSAB öt új termékcsaládot vezet be az egyedi ügyféligények kielégítésére
Strenx acél: magasság határok nélkül
Melior Laser: beszállítói pozíció új iparágakban
Laser Plus: acél, ami tökéletes simaságot garantál
Ruukki Laser Plus – tökéletes sima felület a lézervágás utánA gépnet.hu legfrissebb hírei:

Az SSAB öt új termékcsaládot vezet be az egyedi ügyféligények kielégítésére
Strenx acél: magasság határok nélkül
Melior Laser: beszállítói pozíció új iparágakban
Laser Plus: acél, ami tökéletes simaságot garantál
Ruukki Laser Plus – tökéletes sima felület a lézervágás utánLegolvasottabb a gépneten:

BOSCH DLE 50 digitális lézeres távolságmérő TESZT!
Új anyagtípus: bórral ötvözött acél
Helyszíni cölöpözések II.- Helyszíni cölöpözési technológiák
Munkagépvásárlás külföldről - előnyök és buktatók
Prémium termékek és szolgáltatások prémium vevőknek