Melior Laser: beszállítói pozíció új iparágakban

Gyártói hírek - 2015-06-08 14:31:39 nyomtatás cikk nyomtatásaA 2015-ben lezárult beruházás és technológiai fejlesztés is hozzájárulhat a 100%-ban magyar tulajdonú Melior Laser Kft. beszállítói pozícióinak további megerősítéséhez. A fejlesztésnek köszönhetően 5 új munkahely jött létre a biatorbágyi cégnél. A 2014. évi, rekordnak számító 15 %-os nettó árbevétel növekedéssel pedig a cég 5%-kal szárnyalta túl idei árbevételi tervét.

A tavasszal zárult 315 millió forintos összköltségű, és részben pályázati forrásból finanszírozott kapacitásnövelő, technológia-fejlesztő beruházás célja a Melior Laser beszállítói státusának további erősítése és a nettó árbevételben az export 25%-os növekedése. A biatorbágyi gyárában összesen 49 főt foglalkoztató, a lézervágás és lemezmegmunkálás piacán közel 1,3 milliárd forint nettó árbevételt produkáló vállalat az elmúlt években számos fontos iparágban vezető szerepet betöltő, nemzetközi gyártónál nyerte el és tartotta meg beszállítói státuszát. A cég belföldi forgalmának 80 %-át az elektronikai és műszeriparban, valamint a gépgyártás különböző területein működő vállalatok megrendelései adják.A beszállítói piacok fejlesztése a beruházások időszakában is folytatódott: 2014-ben két új iparágban, az információ technológia, valamint pneumatikai rendszerek gyártása területén tevékenykedő cég is a Melior Laser megrendelői közé került.

Rekord árbevétel növekedés 2015-ben
A Melior Laser Kft. 2009 óta rendre évente 10%-os nettó árbevétel növekedést produkált, és 2014. évi tervei között is ez szerepelt. Ezzel szemben az elmúlt üzleti évben a javuló gazdasági környezet, elkötelezett megrendelők, mindig magas színvonalú vevőkezelés, a technológiai sor fejlesztése, fejlett minőségbiztosítási rendszer, az elmúlt évek minőségügyi fejlesztései és nem utolsósorban a hatékony marketing miatt rekordnak számító 15 %-os nettó árbevétel növekedést ért el. A cég 2015. évi terveiben újabb 10 %-os nettó árbevétel növekedés szerepel, mégpedig az export 25 %-os növelésével.A pályázatról
A Melior Laser Kft. a Széchenyi 2020 program keretében kiírt „Komplex vállalati technológia-fejlesztés mikro-, kis és középvállalkozások számára” című pályázaton 157,53 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert. A 315 millió Ft összköltségvetésű beruházásból a gyártás komplexitásának növelése érdekében a cég bővítette gyártóterületét, valamint korszerűsítette gépállományát, fokozta gyártókapacitását.
A fejlesztésnek köszönhetően Biatorbágyon 5 új munkahely is létrejött és tovább javult a vevőkiszolgálás színvonala és kényelme. Az új berendezéseknek köszönhetően a cég az egyik fontos gyártási területén, az élhajlításban 25 %-kal nagyobb kapacitással rendelkezik, mint korábban, valamint hegesztő és lézeres megmunkáló gépekkel is bővült a géppark.További információ: www.meliorlaser.hu

A Gyártói hírek rovat további cikkei:

Az SSAB öt új termékcsaládot vezet be az egyedi ügyféligények kielégítésére
Strenx acél: magasság határok nélkül
Laser Plus: acél, ami tökéletes simaságot garantál
Ruukki Laser Plus – tökéletes sima felület a lézervágás után
Előny a darugyártóknálA gépnet.hu legfrissebb hírei:

Az SSAB öt új termékcsaládot vezet be az egyedi ügyféligények kielégítésére
Strenx acél: magasság határok nélkül
Laser Plus: acél, ami tökéletes simaságot garantál
Ruukki Laser Plus – tökéletes sima felület a lézervágás után
„Gazdag Gazda” Konferenciasorozat a sikeres online mezőgazdasági kereskedelemről, építőipari témákkal fűszerezveLegolvasottabb a gépneten:

BOSCH DLE 50 digitális lézeres távolságmérő TESZT!
Új anyagtípus: bórral ötvözött acél
Munkagépvásárlás külföldről - előnyök és buktatók
Helyszíni cölöpözések II.- Helyszíni cölöpözési technológiák
Geotermikus hőerőmű Iklódbördöcén