Kurth fúrók a Körmendinél

Gyártói hírek - 2013-03-13 15:14:07 nyomtatás cikk nyomtatásaA német Kurth cég 1995-ös alapítása óta gyárt önjáró és munkagépekre szerelhető fúrókat. A cég filozófiája egyszerű: kisméretű, nagyteljesítményű és olcsó gépek előállítása, amelyek sokoldalúan felhasználhatóak.

A Kurth önjáró és munkagépekre szerelhető fúrókat kínál partnereinek. Az önjáró gumilánctalpas gépek 1,3 és 6,7 tonna közötti mérettartományban kaphatók, és már a legkisebb típus (KB 10) is képes az 50 méteres fúrási mélység elérésére.

Jóllehet a gémre szerelhető változatban, az MBL széria tagjai tíz tonnás vagy annál nagyobb hordozógépre szerelhetők, a kotró-rakodókkal vagy minikotrókkal rendelkező géptulajdonosok is találnak megfelelő eszközt a Kurth kínálatában, hiszen az LBL sorozat legkisebb tagja már 1,2 tonnás minikotróval is hatékonyan üzemeltethető.

FELHASZNÁLÁSI TERÜLETEK SZÉLES TÁRHÁZA
A Kurth fúrók felhasználási területei közül legkézenfekvőbb a kútfúrás, ám kevesen tudják például, hogy a német fegyveres erők olyannyira megbíznak a "hazai portékában", hogy Afganisztánban is a Kurth cég KB 30/150-es modelljét vitték magukkal. A német konstruktőr eszközparkjában számos típus alkalmas például geológiai feltárások elvégzésére (akár mintavételezésre is), geotermikus fűtési rendszerekhez szükséges csőhálózat kiépítésére, vagy vonalas létesítmények rézsűinek megerősítésére. A Kurth fúrói az építőiparban szintén jó szolgálatot tehetnek, a gépekkel speciális cölöpalapozási feladatok is végrehajthatók.

Ízelítő a kínálatból
Az önjáró széria legkisebb tagja, a KB 10-es szélessége mindössze 70 cm és a talajviszonyok függvényében akár 50 méterre fúrhatunk vele. Kifejezetten alkalmas geotermikus fúrásokra, a nehezen megközelíthető, szűk helyekre is eljut. A gép tömege 1300 kg, a szállítási magasság 1,6 m. Az eszközt 14,7 kW-os dízel erőforrás működteti, a maximális fúrási átmérő száraz fúrás esetén 178 mm, míg a legnagyobb fúrási mélység vizes vagy verőfejes fúrással 50 m. A közel két tonnás KB 13-as típus már nagyobb teljesítménnyel rendelkezik és négy-féle szereltségben érhető el. Ezek közül érdemes megemlíteni a KB 13 E típust, amelyik elektromos hajtással rendelkezik, így zárt térben is bevethető, valamint a KB 13 S modellt, amelyik kompakt méreteinek köszönhetően könnyen szállítható és megbirkózik akár 60%-os emelkedőkkel. Az önjáró, gumilánctalpas gépek kategóriájának nagyágyúja a 6,7 tonnás KB 30/150, amely 95 kW-os motorjának köszönhetően több mint 150 méteres mélységig képes lefúrni.

A dízel-és elektromos erőforrással hajtott Kurth fúrók közös jellemzője, hogy méretükhöz képest kiemelkedő teljesítménnyel és minimális fenntartási költségekkel rendelkeznek. A fúróoszlop magassága változtatható, a fúrómotort nagy teljesítményű két vagy három sebességes motorok hajtják. Az egyszerű száraz fúrás mellett a gépekkel védőcsöves, verőfejesés vizes fúrás is megvalósítható. A gépeken kialakított vonószemnek köszönhetően, szükség esetén maguk után tudják húzni a kompresszor egységet.

Kapcsolódó linkek

A Gyártói hírek rovat további cikkei:

Az SSAB öt új termékcsaládot vezet be az egyedi ügyféligények kielégítésére
Strenx acél: magasság határok nélkül
Melior Laser: beszállítói pozíció új iparágakban
Laser Plus: acél, ami tökéletes simaságot garantál
Ruukki Laser Plus – tökéletes sima felület a lézervágás utánA gépnet.hu legfrissebb hírei:

Az SSAB öt új termékcsaládot vezet be az egyedi ügyféligények kielégítésére
Strenx acél: magasság határok nélkül
Melior Laser: beszállítói pozíció új iparágakban
Laser Plus: acél, ami tökéletes simaságot garantál
Ruukki Laser Plus – tökéletes sima felület a lézervágás utánLegolvasottabb a gépneten:

BOSCH DLE 50 digitális lézeres távolságmérő TESZT!
Helyszíni cölöpözések II.- Helyszíni cölöpözési technológiák
Új anyagtípus: bórral ötvözött acél
Munkagépvásárlás külföldről - előnyök és buktatók
Prémium termékek és szolgáltatások prémium vevőknek