Kuhn megoldások a minőségi zöldtakarmány előállításhoz

Gyártói hírek - 2009-05-06 15:21:40 nyomtatás cikk nyomtatásaA francia központú KUHN cégcsoport már több évtizede piacvezető a nyugat-európai zöldtakarmány-előállítás gépesítésében. Bár gyárai mára világszerte állítják elő az azóta egyre teljesedő mezőgazdasági munkagépek sokaságát, a név eredendően a zöldsor gépein keresztül vált világhírűvé. A kiváló minőségben előállított szálastakarmány és a fejlesztésre fordított befektetések alapköveit képezik a KUHN innovációjának. A közel 180 éves tapasztalat megtalálható minden egyes KUHN kaszában és rendkezelőben. A magas munkaminőségüknek, élettartamuknak köszönhetően termékei mára a piac meghatározó elemévé váltak.

A KUHN folyamatos technológiai fejlesztéseinek köszönhetően függesztett és vontatott kaszák széles skáláját kínálja szársértős, vagy szársértő nélküli kivitelben. Kisebb kaszálási feladatok elvégzésére a GMD függesztett kaszacsalád áll rendelkezésre az új fejlesztésű GMD 4410 Lift Control kaszával kiegészülve immár 1,6 métertől 4,35 méter munkaszélességig. A GMD Select kaszák teljesítményigénye alacsony, de a prémium kategóriás kaszák vágási minőségét nyújtja. A kaszaegység védelméről a PROTECTADRIVE gondoskodik, mely egy hidraulikus rendszer segítségével kitéríti a kaszát az akadályok elöl. A költséghatékony munkavégzés elengedhetetlen tartozékai a megfordítható és könnyen cserélhető kések. Már a legkisebb kaszákat is az egyedi KUHN kialakítású ovális kaszatárcsákkal szerelték fel, így a levágott takarmány áramlása és a kések pályájának optimális átfedése mellett tiszta és egyenletes vágásképet kapunk . A GMD kaszák igény szerint készülnek erősített vázszerkezettel a nehezebb körülmények közötti munkavégzésre, illetve kategóriájában egyedülálló LIFT CONTROL® rendszerrel ellátva, ahol kaszálás közben a talajra gyakorolt nyomást a traktor hidraulikus rendszerén keresztül lehet beállítani. Ennek a talajkövető rendszernek köszönhetően a KUHN függesztett kaszái tökéletesen illeszkednek a különböző terepegyenetlenségekhez, így a segítségükkel elkészített takarmány tápértéke és tisztasága magas szinten tartható.

Szársértő

A KUHN egyedi kialakítású szársértős kaszái segítségével, 6-8 órával csökkenthető a szálastakarmány száradási periódusa, s így jóval alacsonyabb lesz a szárazanyag veszteség. Az FC kaszacsalád szársértői elérhetőek verőujjas és gumihengeres kivitelben. A verőujjas szársértők rendelhetőek fém vagy műanyagujjakkal, szálastakarmánytól függően. A pillangósok betakarításakor, elsősorban szénakészítésnél elengedhetetlen a tápanyagban különösen gazdag levelek veszteségének minimalizálása, ebben nyújt segítséget a gumihengeres szársértő. Szárroppantós kaszák függesztett kivitel mellett vontatott és frontfüggesztésű változatban is készülnek. Használatukkal lehetőség nyílik a munkasebesség jelentős megnövelésére kombinációban alkalmazva, három kasza, egy front és kettő hátsó függesztett egység együttes alkalmazásával akár 8,8 méteres munkaszélességben. Ovális kaszatárcsáik aerodinamikai kialakításuknak köszönhetően biztosítják a tiszta és egyenletes vágásminőséget. A GYRODINE forgófej kimagaslóan jó manőverező képességgel ruházza fel a kaszaegységet akár szűk fordulóknál is. A KUHN FC kaszái példaértékű vágásminőséget kínálnak optimális tömegű és a legapróbb részletekig tökéletesített vágószerkezeteinek segítségével.

GF 7601

Nem hiányozhat a francia gyártó termékei közül a kaszák vágási szélességeihez illeszkedő rendkezelő gépek széles választéka sem. A KUHN GF családjának rendterítői letisztult műszaki megoldásokat tartalmaznak, ennek köszönhetően megbízhatóak, könnyen kezelhetőek akár 10 méter feletti munkaszélesség esetén is. A KUHN rendterítők, a csuklós alvázának és önbeálló vonószegnek köszönhetően tökéletesen lekövetik a talajfelszínt, anélkül hogy talajdarabok kerülnének a növényi részek közé.

GA 6002

A KUHN GA rendképzői közül minden gazdaság számára megtalálható a megfelelő megoldás, legyen szükség akár egyszerűbb egy rotoros, vagy akár 14,7 méter munkaszélességben dolgozó négy rotoros gépről. A gyártó különös figyelmet fordít a tervezés és fejlesztés során a talajkövetési képesség tökéletesítésére, melynek segítségével a legnehezebb körülmények között is maradéktalanul gyűjthető rendbe a levágott szálastakarmány. A KUHN legnagyobb teljesítményű rendképzői a hidraulikus hajtású, ingaszerű háromdimenziós felfüggesztésű rotoroknak köszönhetően egyedülálló kapacitásúak és megbízhatóak minimális karbantartási igény mellett.

A KUHN rendkezelő gépeiben alkalmazott DIGIDRIVE® rendszer kiküszöböli a bonyolult tengelykapcsolók alkalmazását ezzel csökkentve a meghibásodás esélyét.

Azoknak a gazdáknak, akik a területteljesítmény mellett a lehető leggazdaságosabb megoldást várják el egy rendkezelő géptől, a legjobb megoldás a GRS 25 univerzális rendkezelő választása. Ez a gép rendterítő és rendképző is egyben, így elegendő egy gépet megvásárolni és segítségével mindkét munka elvégezhető.

A KUHN zöldtakarmányos gépeinek sora mindenki részére kínál megoldást. Bármely munkaszélességet is választja, a csúcstechnológia garantált.

Kató-Tóth

A Gyártói hírek rovat további cikkei:

Az SSAB öt új termékcsaládot vezet be az egyedi ügyféligények kielégítésére
Strenx acél: magasság határok nélkül
Melior Laser: beszállítói pozíció új iparágakban
Laser Plus: acél, ami tökéletes simaságot garantál
Ruukki Laser Plus – tökéletes sima felület a lézervágás utánA gépnet.hu legfrissebb hírei:

Az SSAB öt új termékcsaládot vezet be az egyedi ügyféligények kielégítésére
Strenx acél: magasság határok nélkül
Melior Laser: beszállítói pozíció új iparágakban
Laser Plus: acél, ami tökéletes simaságot garantál
Ruukki Laser Plus – tökéletes sima felület a lézervágás utánLegolvasottabb a gépneten:

BOSCH DLE 50 digitális lézeres távolságmérő TESZT!
Helyszíni cölöpözések II.- Helyszíni cölöpözési technológiák
Új anyagtípus: bórral ötvözött acél
Munkagépvásárlás külföldről - előnyök és buktatók
Prémium termékek és szolgáltatások prémium vevőknek