Környezetvédelem és acélgyártás

Gyártói hírek - 2007-09-27 09:22:25 nyomtatás cikk nyomtatásaMára az ipari termelés és a környezetvédelem a felelősen gondolkodó vállalkozások esetében egymáshoz szervesen kapcsolódó fogalmak. A fenntartható fejlődés fogalomtárában a környezetvédelem, a környezettudatos gazdálkodás az egyik alapelv. Igaz ez acél alapanyag-gyártás területén vezető finn gyártó, a Ruukki esetében is.

Bár acéltermékeinek gyártása jelentős energia-felhasználással járnak, a Ruukki elkötelezett híve a környezetbarát technológiák fejlesztésének és alkalmazásának. Amellett, hogy termékei minden olyan, független intézet által kiadott tanúsítvánnyal rendelkeznek, amelyek igazolják, hogy azok környezetbarát termelési folyamat során készültek, törekszik a megmunkálás során keletkező káros anyag kibocsátás minimalizálására és termékei teljes mértékben újrafelhasználhatóvá tételére.

A Magyarországon forgalmazott nagyszilárdságú és magas kopásállóságú acélok, mint például az Optim QC és a Raex termékei is elsősorban azon cégek körében közkedveltek, amelyek környezettudatos termelést folytatnak, ezért beszállító partnerként is hasonlóan gondolkodó, megbízható és kompetens gyártót választanak szívesen.
Az ilyen anyagok előállításához természetesen a gyártók részéről jelentős fejlesztések és költségigényes nagy beruházások szükségesek, amelyet csak egy hosszú távon gondolkodó, tőkeerős cég képes finanszírozni. Ám ez a gondolkodásmód a szintén hosszú távú minőségi megoldást kereső felhasználók számának növekedésével egyre inkább kifizetődővé válik.

A Ruukki által kifejlesztett technológiák nem csupán a gyártási folyamat során, vagy az abból készült szerkezetek alkalmazási előnyei által válnak felhasználóik számára gazdaságos megoldássá, hanem a magas minőségű acéltermékeknek köszönhetően további megtakarítások érhetők el a kopó alkatrészek költségigényének csökkentésével.

Fejlesztésekkel a gazdaságos gyártásért
Az acélgyártásban már több éve használt hengerlési eljárás, amelyet Európában egyedülállóan a Ruukki alkalmaz, új lehetőségeket teremtett a különleges minőségű melegen-hengerelt acélfajták gyártásában. Ez, illetve a nagyszilárdságú, méretre vágott lemezek maradó feszültségének csökkentésére kidolgozott módszer vezetett a tökéletesebb, nagyszilárdságú acél szalag termékek gyártásához, és új acélfajták kifejlesztését tette lehetővé. Az un. „Dead Flat” módszernek köszönhetően a táblalemezekben minimálisra csökkenthető a belső feszültség, ami a feldolgozás során a felhasználók számára jelent előnyt. Az így készülő acéltermékek egyszerre rendelkeznek nagy szilárdsággal és jó kopásállósággal, amely tulajdonságok magas felületi minőséggel, megmunkálhatósággal és mérettűréssel kombinálva a gépgyártásban dolgozó a tervező mérnökök számára számos új lehetőséget biztosítanak. A termékek felhasználói számára további előnyt jelent, hogy kiváló hegeszthetőségi tulajdonságainak, valamint relatív jó hajlíthatóságuknak és könnyű szerkezetsúlyuknak köszönhetően a gyártási folyamat is gazdaságosabbá válik.


A Ruukki Metals termékeivel kapcsolatban bővebb információért írjon a metals.hungary@ruukki.com címre, vagy látogassa meg a www.ruukki.com/sites weboldalt.

A Gyártói hírek rovat további cikkei:

Az SSAB öt új termékcsaládot vezet be az egyedi ügyféligények kielégítésére
Strenx acél: magasság határok nélkül
Melior Laser: beszállítói pozíció új iparágakban
Laser Plus: acél, ami tökéletes simaságot garantál
Ruukki Laser Plus – tökéletes sima felület a lézervágás utánA gépnet.hu legfrissebb hírei:

Az SSAB öt új termékcsaládot vezet be az egyedi ügyféligények kielégítésére
Strenx acél: magasság határok nélkül
Melior Laser: beszállítói pozíció új iparágakban
Laser Plus: acél, ami tökéletes simaságot garantál
Ruukki Laser Plus – tökéletes sima felület a lézervágás utánLegolvasottabb a gépneten:

BOSCH DLE 50 digitális lézeres távolságmérő TESZT!
Új anyagtípus: bórral ötvözött acél
Prémium termékek és szolgáltatások prémium vevőknek
Helyszíni cölöpözések II.- Helyszíni cölöpözési technológiák
„Az év gépe 2010” választás nyertesei