IKR munkagép újdonságok

Gyártói hírek - 2009-02-11 17:01:00 nyomtatás cikk nyomtatásaAz IKR ismét több újdonsággal vett részt a 2009. januárjában megrendezésre került Agro+Mashexpo-n. A folyamatosan bővülő munkagép paletta új gyártók termékeivel, és a már jól ismert gyártók új gépeivel teljesedik évről-évre.

Az IKR kezében évről évre erősödő KUHN is újdonságok sokaságát mutatta be az Agromashon. A világ elsőszámú munkagép gyártója teljes termékskálájából az újdonságok voltak láthatók. A nagysikerű, óriási darabszámban értékesített Kuhn MAXIMA szemenkénti vetőgép második generációs változata jelenik meg a 2009-es évben. Az új gép a MAXIMA GII rengeteg ötletes fejlesztéssel bővült. Az új robosztus vázszerkezet a gép súlypontját még közelebb hozza a traktorhoz, így a vetőgép kevesebb terhelést okoz az erőgép hátsó szekciójának. Három lépcsőfokban bővíthető a kijuttató műtrágya tartályok mérete egészen 1350 literig. A gépcsalád 2008-tól függesztett és vontatott kivitelben is elérhető.

1. ábra: Az új generációs KUHN Maxima GII szemenkénti vetőgép


Az alapművelés terén a 2008-as évtől kapható az új, nagy sikerrel bemutatkozott KUHN CULTIMER, a függesztett és vontatott kivitelben is készülő szántóföldi kultivátor. Munkaszélesség terén 3 métertől 8 méterig kínál megoldást a tarlóhántásra, a nagy átömlési keresztmetszetnek köszönhetően akár kukoricatarlón is látványos és eredményes munkát végezve.

2. ábra: KUHN Cultimer 300 szántóföldi kultivátor


A minimális művelés terén egyre erősödő KUHN az Optimer rövidtárcsa családját is új, továbbfejlesztett változatban kínálja a magyarországi piacra. Az alacsony költség mellett végzett tarlóápolási és nedvesség megőrzési munkák gépe egy új, gumi tömörítő hengeres kivitelben volt látható a kiállításon.

3. ábra: KUHN Optimer 6002 rövidtárcsa


A KUHN termékei mellett az IKR kínálatában közismerté vált Amazone munkagépeket ajánljuk széles választékban. A kiállításon az IKR, mint a francia öntözőrendszereket gyártó IRRIFRANCE kizárólagos magyarországi forgalmazója állíotta fel standját. Az 50 éves jubileumát ünneplő IRRIFRANCE ismét hozzáférhető a magyarországi gazdálkodók számára. A Franciaországban piacvezető gyártó a csévélődobok, centrál rendszerek és lineárok esetében is megbízható minőséget és könnyű kezelhetőséget biztosít. A széles választéknak köszönhetően, mindenki megtalálhatja a személyes adottságainak megfelelő megoldást, mely segítségével a magyar öntözés fejlesztési program keretein belül állami támogatást is élvezhet. A 2009-es szezonra a növényápolási munkákhoz a tavalyi évi kiváló tapasztalatok után a MaterMacc UNICA PVI 6 soros rugóskapás sorköz kultivátorát kínáljuk, soronként 5 db rugóskapával és 600 l-es rozsdamentes műtrágyatartállyal van szerelve. A kiváló ár-érték arányú gép szállítási helyzetben hidraulikusan összecsukható, szélessége 2,5 m.

4. ábra: MaterMacc sorköz művelő kultivátor


A belvizes területek vízlevezetéséhez és a csatornák tisztításához a DONDI DMR árokásó gépcsaláddal állunk partnereink rendelkezésére. A nagyobb lóerő tartományokban dolgozó DONDI lazítók magyarországi sikeréből kiindulva a 130 LE alatti erőgépekhez 2009 évben a kínálatban szerepel a DONDI RP könnyű kivitelű talajlazítója szárnyas lazító egységekkel, opcióban elmunkáló hengerrel. A szállítási munkákhoz a Stetzl pótkocsik közül a 2009. év újdonsága az X-Treme három oldalra billentő pótkocsi, 1,5 m magas egyben nyíló nagy szilárdságú oldalfalakkal, új szín összeállításban.
Az IKR standja idén sem maradhatott HARDI permetező nélkül. A kiállított vontatott permetezők a két alapvető felhasználási terület -szántóföldi és kertészeti – sikergépei. A New Commander 3200l-es tankmérettel és 18m-es Twin Force kerettel látható, de 4400 és 6600l-es tankkal is rendelhető, illetve a keretszélesség egészen 36m-ig terjed.

5. ábra: HARDI NewCommander 3200 TWIN FORCE légzsákos permetező


A HARDI TWIN FORCE légrásegítéses technológia 15 éves jubileumát ünnepli. Ennek apropóján minden légzsákos permetezőgép új tulajdonosa egy precíziós sorvezetőt kap ajándékba. A másfél évtizedes fejlesztő munka, melyet a Commander gépcsaládnál tapasztalhattunk, teljes mértékben megtalálható a New Commanderben, sőt a tankméretek kialakítását tekintve még jobban igazodik a gyártó és a vásárlók igényeihez. A HARDI ködképző permetezői közül a Zaturn gépcsalád kerül bemutatásra 1500l-es tankkal és 820mm-es ventillátorral, melyen főként szőlőültetvényekben közkedvelt „V” légterelő található.

6. ábra: HARDI Zaturn 2000 ködképző permetező

Kapcsolódó linkek

A Gyártói hírek rovat további cikkei:

Az SSAB öt új termékcsaládot vezet be az egyedi ügyféligények kielégítésére
Strenx acél: magasság határok nélkül
Melior Laser: beszállítói pozíció új iparágakban
Laser Plus: acél, ami tökéletes simaságot garantál
Ruukki Laser Plus – tökéletes sima felület a lézervágás utánA gépnet.hu legfrissebb hírei:

Az SSAB öt új termékcsaládot vezet be az egyedi ügyféligények kielégítésére
Strenx acél: magasság határok nélkül
Melior Laser: beszállítói pozíció új iparágakban
Laser Plus: acél, ami tökéletes simaságot garantál
Ruukki Laser Plus – tökéletes sima felület a lézervágás utánLegolvasottabb a gépneten:

BOSCH DLE 50 digitális lézeres távolságmérő TESZT!
Helyszíni cölöpözések II.- Helyszíni cölöpözési technológiák
Új anyagtípus: bórral ötvözött acél
Munkagépvásárlás külföldről - előnyök és buktatók
Prémium termékek és szolgáltatások prémium vevőknek