Időjárásálló szerkezeti acél

Gyártói hírek - 2010-04-29 13:36:55 nyomtatás cikk nyomtatásaÚj, könnyebb szerkezetek tervezését és kivitelezését teszi lehetővé a nagy szilárdságú és kiemelkedő időjárás állósággal rendelkező Ruukki Optim 960 QCW acél, a cég legújabb termékcsaládja.

Súlyos mechanikai hatásoknak és kemény időjárási viszonyoknak kitett acélszerkezetek, első sorban konténerek, daruk és oszlopok gyártásához ajánlott az új Optim 960 QCW acél.
“Az Optim 960 QCW új lehetőségeket nyit meg az acélszerkezetek tervezésben anélkül, hogy annak tulajdonságival kapcsolatosan támasztott követelményekben kompromisszumokat kellene kötni. Az új acél könnyebb szerkezeteket eredményez, ebből adódóan csökkenti pl. a járművek energiafogyasztásának költségeit. Az termék légköri korrózióval szembeni ellenállása is költség-megtakarításokhoz vezethet az olyan gépek esetébe, ahol szükséges a patina bevonat," magyarázza Ilkka Homanen, alelnök a Ruukkitól.

A rozsdásodás elkerülhető
Az időjárásálló acél használatával karbantartási költségeket is megtakarítunk, mivel az Optim 960 QCW nem csak korrózióálló, de a felülete a felvitt festék számára jó tapadást biztosít, amelyet így kevesebbszer kell javítani, illetve a javítás során kevesebb festékre van szükség. Az úgynevezett COR-TEN acél - amelynek licencével a Ruukki rendelkezik - olyan felület, amely a patina képződés során rozsdaállóvá válik. Az időjárásálló acélok gyakorlatilag önmagukat védik: a felületi rozsdaréteg szorosan záró oxidréteggé válik, amely lelassítja a korróziós folyamatot, megnehezítve vagy akár megakadályozva ezzel a rozsda bejutását a bevonatos felszín mélyedései alá.

Az Optim 960 QCW acél a Ruukki által kifejlesztett direkt edzési eljárással készül. A 900-950 Celsius fokra felhevített acélt vízbe mártják, így válik nagy szilárdságúvá és kopásállóvá. Az ultra-nagyszilárdságú Optim QC acélok a jó hegeszthetőségnek, hajlíthatóságnak és az alkalmazásával elérhető kisebb tömegnek köszönhetően kiválóan alkalmasak faipari gépek gémjeinek, darugémek és egyéb teheremelő eszközök, rakodóeszközök, tehermozgató és –tartó elemek vagy akár konténerek, gépfelépítmények gyártásához. Az anyaghasználat által könnyebb acélszerkezetek hozhatóak létre, növelhető a gépek, berendezések hasznos terhelhetősége és csökkenthetőek az üzemeltetési költségek.

További információ a termékekkel kapcsolatban a www.ruukki.com/hu oldalon olvasható.

Ruukki Hungary Kft.
Biatorbágy

A Gyártói hírek rovat további cikkei:

Az SSAB öt új termékcsaládot vezet be az egyedi ügyféligények kielégítésére
Strenx acél: magasság határok nélkül
Melior Laser: beszállítói pozíció új iparágakban
Laser Plus: acél, ami tökéletes simaságot garantál
Ruukki Laser Plus – tökéletes sima felület a lézervágás utánA gépnet.hu legfrissebb hírei:

Az SSAB öt új termékcsaládot vezet be az egyedi ügyféligények kielégítésére
Strenx acél: magasság határok nélkül
Melior Laser: beszállítói pozíció új iparágakban
Laser Plus: acél, ami tökéletes simaságot garantál
Ruukki Laser Plus – tökéletes sima felület a lézervágás utánLegolvasottabb a gépneten:

BOSCH DLE 50 digitális lézeres távolságmérő TESZT!
Új anyagtípus: bórral ötvözött acél
Prémium termékek és szolgáltatások prémium vevőknek
Helyszíni cölöpözések II.- Helyszíni cölöpözési technológiák
„Az év gépe 2010” választás nyertesei