Hinowa személyemelők

Gyártói hírek - 2009-09-18 10:03:38 nyomtatás cikk nyomtatásaNoha nem tartoznak a klasszikus építőgépek sorába, személyemelők nélkül manapság nehezen képzelhető el számos magasban végzendő építőipari folyamat hatékony kivitelezése. Mindazonáltal a Hinowa termékek felhasználási köre messze túlmutat az építőipar területén.

A személyemelőkkel végezhető feladatokat teljes körűen felsorolni képtelenség lenne, de
tény, hogy az elmúlt évtizedben számos iparágban már kiszorították a körülményesebb és kevésbé biztonságos létrás, illetve állványos alkalmazásokat. Városi környezetben a legritkább esetben fordul elő, hogy az épület- karbantartók, városüzemeltetési szakemberek vagy a villamos légvezeték-hálózatért, valamint a közvilágításért felelős szakemberek személyemelő nélkül vonuljanak ki a helyszínekre. Ám ezek az eszközök a fenti felsorolástól teljesen eltérő profilú, például takarító cégek, kertészetek és erdőgazdálkodási vállalkozások körében is meglepően nagy népszerűségnek örvendenek.

Bátraké a szerencse

A hazai személyemelők piacán a bérlet viszi el a prímet, de nem szabad, hogy ez a trend automatizmusként beleépüljön döntéseinkbe, állítja Körmendi György, aki arra hívja fel a figyelmet, hogy számos esetben érdemes inkább tulajdonjogot szerezni az eszközök felett.
A Körmendi Kft. első embere példaként említi a 90-es évek közepén a magyar építőgéppiacon lezajlott eseményeket. A rendszerváltás derekán a nagy építőgép-bérbeadó állami vállalatokat azok a merész kis- és középvállalkozások váltották fel, amelyek nem féltek beruházni a minikotrók, kotró-rakodók és forgó-kotrók területén, és ezzel jelentős részesedést szereztek az építőiparban (útépítések, csatornázási feladatok, mélyépítés területén). A bátor vállalkozások beruházásaiknak köszönhetően jelentősen megerősödtek eszközparkban, szakmai tudásban és árbevételben egyaránt, és jelen pillanatban az ő tulajdonukban van a hazai gépállomány jelentős része.
A Hinowa személyemelők jó lehetőséget kínálnak a szűkülő építőipari piacról történő kilépésre, egyúttal hátrahagyva a körbetartozások veszélyes világát. Nem nehéz megjósolni, hogy a megszerzett tapasztalatok birtokában újabb sikereket érhetnek el azok a vállalkozások, amelyek felismerik, és kihívásnak tekintik az említett személyemelők beruházási lehetőségeket.

Kicsi, de erős

Cikkünk alábbi részében az olasz Hinowa cég által gyártott speciális eszközök kedvező tulajdonságaira hívjuk fel az érdeklődők figyelmét, amelyek néhány hónapja már Magyarországon is kaphatók a Körmendi Kft. forgalmazásában.
Kezdjük először azzal, hogy az olasz konstruktőr 8 és 23 méter közötti emelési tartományt lefedő gumilánctalpas, karos személyemelői kis önsúlyuk ellenére meglepően nagy teherbírással és nagy gémkinyúlással rendelkeznek. Mindez nagyfokú munkabiztonsággal,
illetve könnyű és gazdaságos üzemeltethetőséggel párosul. Ugyancsak az eszközök csekély önsúlya és kis méretei teszik lehetővé, hogy a Hinowa gépek szinte bárhol munkára foghatók. A kosár könnyen és gyorsan leszerelhető, ezáltal a személyemelők szélessége 786 mm-re csökken, így szinte bármilyen belső helyszínt meg tudnak közelíteni. A hidraulikusan szélesíthető lánctalpaknak köszönhetően a gépek terepjáró-képessége megemelkedik, biztonsággal közlekednek a lejtős, sáros területeken (árokpart, útpadka, lépcsők), és letalpalóikkal az egyenetlen talajokon is stabilan rögzíthetők.Biztonság, megbízhatóság

A Hinowa személyemelők kivételes megbízhatósága a legigényesebb felhasználók körében is sikert arat. A termékek színvonala hosszú évek és hozzáértő szakemberek kutató-fejlesztő munkájának eredménye, amely a vállalat névben is megjelenik (High Innovation=HINOWA). A fejlesztők célkitűzése: megfelelni a legmagasabb szintű elvárásoknak és megbízhatóságot, valamint hosszú élettartamot szavatolni a termékekre. Ennek érdekében a legjobb és legkorszerűbb alkatrészeket és részegységeket építik be a gépekbe. Folyamatos az új ötletek és megoldások keresése, majd megvalósítása, ezzel optimalizálva a személyemelők működését és megbízhatóságát. Az ellenőrzött gyártási folyamatok biztosítják a bonyolult működési és biztonsági rendszer kitűnő minőségét.


Műszaki paraméterek

Az olasz gyártó jelenleg négyféle típust kínál palettáján 8 és 23 méter közötti emelési magassággal, amelyek közül mindenki a számára legkedvezőbbet választhatja ki, a felhasználás függvényében. Típustól függetlenül a munkakosárban egy vagy két fő dolgozhat egyszerre, és a 200 kg-os maximális teherbírás mellett még a szerszámoknak is marad elég emelési kapacitás. A kategória legnagyobb példánya a Light Lift 23 elnevezésű személyemelő 3 tonnás önsúly mellett 23 m-es függőleges és 12 m-es vízszintes gémkinyúlással rendelkezik. A Light Lift 19.65- ös típusjelzésű gép 19 m-ig hatékony eszköz, miközben vízszintesen 6,5 m-es kinyúlásra képes. Az eszköz magassága összecsukott állapotban két méter alatt marad, míg a szélessége 78 cm. A soron következő eszköz, Light Lift 14.72-es elnevezésre hallgat, és mindössze 1350 kg- os önsúly mellett 14 m-es emelési magasságra képes. A termékpaletta legkisebbje, a Goldlift 8.35-ös személyemelő 8 m magasra ér fel, a gém maximális vízszintes kinyúlása pedig 3,5 méter lehet.

Kül- és beltéri egységek

A gépek mindegyikét két erőforrással szerelik fel, a benzinmotor mellett egy elektromos erőforrás is helyet kap a motortérben, amelynek révén a Hinowa személyemelők kül- és beltérben egyaránt használhatók. Az elektromos hajtásuknak köszönhetően ráadásul zajtalanul és füstgázmentesen üzemeltethetők zárt épületekben. Nem elhanyagolható szempont továbbá, hogy a gépek alacsony, egyenletes terhelést közvetítenek a talaj, illetve a padlóburkolatok felé, ezért anélkül vethetők be sportcsarnokokban, illetve bevásárlóközpontokban, hogy az igényes és nem erre a funkcióra méretezett padlóburkolat akár a legcsekélyebb sérülést is szenvedné (fehér lánctalppal is rendelhetők). A kis önsúlynak köszönhetően a Hinowa legtöbb személyemelőjének szállításához elegendő B kategóriás jogosítvánnyal rendelkezni, ezért a felhasználó már meglévő szállítójárművét használhatja az eszközök ide-oda szállításához.

Körmendi Kft.
2310 Szigetszentmiklós, Csepeli út 32.
Tel: 24/ 530 710
Fax: 24/ 530 790
Web: www.kormendi-online.hu


A Gyártói hírek rovat további cikkei:

Az SSAB öt új termékcsaládot vezet be az egyedi ügyféligények kielégítésére
Strenx acél: magasság határok nélkül
Melior Laser: beszállítói pozíció új iparágakban
Laser Plus: acél, ami tökéletes simaságot garantál
Ruukki Laser Plus – tökéletes sima felület a lézervágás utánA gépnet.hu legfrissebb hírei:

Az SSAB öt új termékcsaládot vezet be az egyedi ügyféligények kielégítésére
Strenx acél: magasság határok nélkül
Melior Laser: beszállítói pozíció új iparágakban
Laser Plus: acél, ami tökéletes simaságot garantál
Ruukki Laser Plus – tökéletes sima felület a lézervágás utánLegolvasottabb a gépneten:

BOSCH DLE 50 digitális lézeres távolságmérő TESZT!
Új anyagtípus: bórral ötvözött acél
Helyszíni cölöpözések II.- Helyszíni cölöpözési technológiák
Prémium termékek és szolgáltatások prémium vevőknek
Munkagépvásárlás külföldről - előnyök és buktatók