Heman mini rakodók a Körmendi Kft.-től

Gyártói hírek - 2013-02-11 14:09:27 nyomtatás cikk nyomtatásaÚjabb géptípussal bővítette palettáját a Körmendi Kft., amelyik 2012 őszétől a Vectra Group által gyártott Heman mini rakodóinak forgalmazásába kezdett.

A gumikerekes és gumilánctalpas változatban egyaránt elérhető gépek közül mindenki a pénztárcájának megfelelő eszközt választatja ki, hiszen szervokormányos és anélküli, valamint kabinnal szerelt és kabin nélküli változatok is léteznek a szlovák gyártó kínálatában.

Aligha szükséges a mini rakodók előnyös tulajdonságait hosszasan ecsetelni, amelyek közül elsősorban a széles körű felhasználhatóság, fordulékonyság és az alacsony üzemeltetési költségek emelhetők ki. A Heman gépek azzal tűnnek ki a hasonló gépek sorából, hogy meghajtásuk hidrosztatikus, a két oldalon egy-egy független motor működik, amelyek fogaskerék áttételeken keresztül biztosítanak csúszásmentes meghajtást a kerekeknek.

A kedvező árfekvés ellenére a gépek robosztus kialakításúak (alváz, csapszeg, stb.), és extrémebb időjárási és terepviszonyok mellett is jól teljesítenek. A legfőbb egységek ismert gyártóktól származnak. A gépeket Cummins B3.3 erőforrások hajtják, amelyek megfelelnek az európai uniós legszigorúbb károsanyag-kibocsátási normáinak is, a szivattyú az amerikai Eaton terméke, míg vezérlőszelep a HUSCO-tól származik. A kiegészítő hidraulika körnek köszönhetően számos adapter felszerelhető a Heman mini kotróira.

Heman 175C
Az európai statisztikák azt mutatják, hogy a mini rakodók piacán a 600-800 kg-os teherbírású gépek számítanak a legkelendőbbnek. Nem véletlen, hogy a Vectra Group is ebben a szegmensben rukkolt elő elsőként saját fejlesztésű termékkel.

A magyar forgalmazó kínálatában egyelőre a Heman 175C típusjelzésű minikotró érhető el. A 2776 kg-os tömegű gép teherbírása 750 kg., a szakítóerő 1500 kg., és a gém maximális emelési magassága 3022 mm. Ahogy korábban említettük a gép manuális és szervos kivitelvben, valamint gumilánctalpakkal egyaránt kérhető.

A gyártó eddigi tapasztalatai azt mutatják, hogy az első ezer üzemórában gyakorlatilag nincs meghibásodás, az üzemeltetési költségek alacsonyak. A szükséges szervizek könnyűszerrel elvégezhetők, és hatékony alkatrész-logisztika is segíti a vállalkozókat abban, hogy szükséges esetben ne kelljen sokat várni egy-egy cserélendő darabra.

A Vectra Group által gyártott mini rakodók összességében könnyen kezelhetők, kedvező ár-érték aránnyal bírnak, az üzemeltetési költségek alacsonyak, megbízható működést szavatolnak, így hatékony termelőeszközként jó szolgálatot tehetnek a hazai kis- és középvállalkozásoknak.

Kapcsolódó linkek

A Gyártói hírek rovat további cikkei:

Az SSAB öt új termékcsaládot vezet be az egyedi ügyféligények kielégítésére
Strenx acél: magasság határok nélkül
Melior Laser: beszállítói pozíció új iparágakban
Laser Plus: acél, ami tökéletes simaságot garantál
Ruukki Laser Plus – tökéletes sima felület a lézervágás utánA gépnet.hu legfrissebb hírei:

Az SSAB öt új termékcsaládot vezet be az egyedi ügyféligények kielégítésére
Strenx acél: magasság határok nélkül
Melior Laser: beszállítói pozíció új iparágakban
Laser Plus: acél, ami tökéletes simaságot garantál
Ruukki Laser Plus – tökéletes sima felület a lézervágás utánLegolvasottabb a gépneten:

BOSCH DLE 50 digitális lézeres távolságmérő TESZT!
Helyszíni cölöpözések II.- Helyszíni cölöpözési technológiák
Új anyagtípus: bórral ötvözött acél
Munkagépvásárlás külföldről - előnyök és buktatók
Prémium termékek és szolgáltatások prémium vevőknek