Gyors ütőmunka extrém körülmények között is

Gyártói hírek - 2014-05-21 15:25:50 nyomtatás cikk nyomtatásaAz időjárás szélsőséges körülményeihez való egyre hatékonyabb és gyorsabb alkalmazkodást elvárjuk az építőiparban használt hatalmas, nagy súlyokat mozgató munkagépektől. A masszív rakodógépek, óriásdaruk, nagy teherbírású konténerek gyártóit a Ruukki Optim 700 QL1 szerkezeti acél megnövelt szilárdsági jellemzőkkel szolgálja ki.

A Ruukki földmunkagépek, bányászati berendezések, lánctalpas és tengeri daruk, illetve egyéb gép- és acélszerkezeti gyártóknak kínálja nagyszilárdságú acéltermékeit, valamint a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások teljes körét.
A Ruukki szakemberei nemrég még tovább fejlesztették az Optim 700 QL szerkezeti acéltípust, mely tartós hidegben is kiválóan munkálható. Az Optim 700 QL1 szilárdságát -60oC-on tesztelték, így ideálisan használható komoly igénybevételt támasztó, fagypont alatti hőmérsékleteken. „Az Optim 700 QL1 szerkezeti acél szilárdsága és ütőmunkája még a legkomolyabb igénybevételnek kitett emelőszerkezetek teherviselő képességét is biztosítja, valamint megfelel a vonatkozó biztonsági követelményeknek alacsony hőmérsékleteken” - mondja Kalmár Endre, Sales Director. Az új Optim 700 QL1 acél az EN 10025-6+A1 szabványnak felel meg.

A Ruukki 2002 óta 500-1100 MPa szakítószilárdságú tartományban állít elő Optim acélt. A közkedvelt Optim 700 QL acéltermékek specialitása, hogy a szokásos 40 mm maximális vastagság helyett, 6-60 mm közötti vastagságot biztosítanak. Az Optim 700 QL ezzel még szélesebb mérettartományban nyújt megoldást a nagy teherbírású termékekhez. Ez az ultranagy szilárdságú acél tartósan magas hőmérsékleten állja meg kiválóan a helyét.

A hosszú élettartamú, energia-hatékony acélszerkezeti megoldások a kereskedelmi, irodai és ipari építést, valamint kikötői és közlekedési infrastruktúraépítést szolgálják. A speciálisan a bányászatban használt markolók és szállítóeszközök esetében például külön előnyt jelent, hogy az Optim nagyszilárdságú acélok tökéletesen kombinálhatóak a Raex kopásálló acéllemezekkel.


A céget nem csak a csúcsminőség, hanem a partnerek teljes körű kiszolgálása is jellemzi, ezért folyamatosan bővíti a kategóriájában legjobb nagyszilárdságú acélok palettáját. A piacon elérhető legvékonyabb (2,5mm) szerkezeti, közvetlen edzett acél gyártás szintén a Ruukki nevéhez köthető. Az Optim acélok feldolgozása egyszerű a jó alakíthatóságának, hajlíthatóságának és hegeszthetőségének köszönhetően. A hegesztések maximális biztonságot nyújtanak, ami az ilyen nagy teherbírásra és igénybe vételre tervezett gépek esetén a biztonságos működés miatt elengedhetetlen.

A Ruukki helyi műszaki és alkalmazástechnikai támogatást is nyújt az ügyfeleknek a speciális acélok hatékonyabb használatához. A pontos és megbízható szállítást a kiterjedt forgalmazói és kereskedelmi hálózat garantálja 30 országban. A cég kiterjedt hálózatának köszönhetően mindez magas színvonalú szolgáltatásokkal is párosul, így szakszerű támogatást és gyors segítséget jelent a megrendelőknek a termékfejlesztéstől az anyaghasználatig. A Ruukki büszke arra, hogy vásárlóit teljes körűen szolgálja ki.
A Ruukki élen jár az ultra nagyszilárdságú szerkezeti acélok gyártásában és fejlesztésében, ezért további előnyt jelent vevői számára, hogy így egyetlen szállítónál elérhetővé válik minden szükséges szerkezeti acélvastagság, ez a logisztikát és beszerzést is könnyíti.


További információ elérhető a Ruukki weboldalán, vagy a metals.hungary@ruukki.com Email címen.

A Gyártói hírek rovat további cikkei:

Az SSAB öt új termékcsaládot vezet be az egyedi ügyféligények kielégítésére
Strenx acél: magasság határok nélkül
Melior Laser: beszállítói pozíció új iparágakban
Laser Plus: acél, ami tökéletes simaságot garantál
Ruukki Laser Plus – tökéletes sima felület a lézervágás utánA gépnet.hu legfrissebb hírei:

Az SSAB öt új termékcsaládot vezet be az egyedi ügyféligények kielégítésére
Strenx acél: magasság határok nélkül
Melior Laser: beszállítói pozíció új iparágakban
Laser Plus: acél, ami tökéletes simaságot garantál
Ruukki Laser Plus – tökéletes sima felület a lézervágás utánLegolvasottabb a gépneten:

BOSCH DLE 50 digitális lézeres távolságmérő TESZT!
Helyszíni cölöpözések II.- Helyszíni cölöpözési technológiák
Új anyagtípus: bórral ötvözött acél
Munkagépvásárlás külföldről - előnyök és buktatók
Prémium termékek és szolgáltatások prémium vevőknek