Bemutatkozik a kistestvér - Challenger MT400B (83-115 LE)

Gyártói hírek - 2008-09-16 13:43:42 nyomtatás cikk nyomtatásaAz eddig forgalmazott 400-as sorozatú gumikerekes traktorok jó hírnévre tettek szert a vásárlók körében. Mindezt az elismerést gazdaságosságával, megbízhatóságával, teljesítményével és egyszerű kezelhetőségével érte el. Erre az elégedettségre építve a modellfrissítés során, nemcsak az Tier 3-as követelményeket teljesítő motor, hanem a megújuló apró részletek sora is hozzájárul a modell jövőbeli sikeréhez. Első ránézésre a különbség szembetűnő, a kis lóerő kategóriájú kerekes traktor felvette a nagyobb modellek családi vonásait. Ez a lépés része a Challenger tudatos arculat teremtésének.

Megjelenés

A hűtőmaszkról a nagyobb modellek ismert vonásai köszönnek vissza. Ez a változás a motor hozzáférhetőségének is kedvez, míg az előző modelleken csak az oldalburkolatot lehetett levenni addig az új megoldás révén az egész motorház felnyitható. Ennek az újításnak köszönhetően a hűtőradiátorok egyesével felnyithatóak így a napi karbantartás ideje is lecsökken. Elkülönül az országúti és a munkalámpa, így a nagyobb teljesítményű izzók elhelyezésükkel is segítik az éjszakai munkát.

Teljesítmény

A négyhengeres hengerenkénti négy szeleppel dolgozó közös nyomócsöves Caterpillar motor emisszióját tekintve teljesíti a legfrissebb elvárásokat is. A működés során 2000 1/perces motorfordulatnál a motor jelentősen nagyobb teljesítménnyel dolgozik, mint 2200 1/perces fordulatnál. A plusz teljesítmény a harmadik és a negyedik fokozat kapcsolásával aktivizálható, amely nagytömegű transzport feladatok megoldásához nélkülözhetetlen. Az elektromos üzemanyag befecskendezés teszi lehetővé a motor nagyobb teljesítményen való üzemelését a szállítómunkák során, csökkentve ez által a szállítással töltött időt.

Caterpillar 1104D-E44TA, Hengerenkénti 4 szelep, Közös nyomócső


Caterpillar 1104D-E44TA

A Caterpillar 4400 cm3 motorja hengerenként négy szeleppel, közös nyomócsöves rendszerével kivételes teljesítményre képes. A nyomaték a fordulatszám széles tartományában áll a rendelkezésünkre és mindehhez alacsony fajlagos fogyasztás párosul. A motor emisszió értékei a legfrissebb Tier 3-as elvárásokat is teljesíti. A kipufogó oldalt való kivezetése a láthatóságot javítja.

Extra teljesítmény és nyomaték

Összehasonlítás Tier 2 / Tier 3

Váltó

Az Auto Power IV váltó 2008-tól alapfelszereltség a 400-as sorozatú Challenger traktorokon. A váltó kuplung használata nélkül terhelés alatt kapcsolható, a 4 csoporton belül négy fokozat fedi le a teljes fordulatszám tartományt. A csoporton belüli váltás funkcióját is ellátó irányváltó kar által, 16 előremeneti illetve 16 hátrameneti fokozat áll rendelkezésünkre. A váltás megkönnyítése végett a jobboldali kartámasz végében elhelyezett váltókar, mind a csoporton belüli mind pedig a csoportváltásra alkalmas. A váltó a 40 km/h-s sebességet 34” illetve 38” kerekeken is teljesíti.

Szerkezeti újítások

A motorháztető teljesen felnyitható megkönnyítve ez által a rendszeres illetve a napi karbantartását a gépeknek. Az orrsúly tartó keret a nagyobb teljesítményű gumikerekes traktorokról már jól ismert. Darabonként 45 kg tömegű súlyokból maximálisan 10 darab helyezhető fel a traktorra.

A hátsó 3 pont függesztőmű alsó bekötési pontja alacsonyabbra került az elődéhez képest. Ennek előnye a talajművelő eszközök precízebb állíthatóságában mutatkozik meg, amely nélkülözhetetlen a minőségi munkavégzéshez.


A Gyártói hírek rovat további cikkei:

Az SSAB öt új termékcsaládot vezet be az egyedi ügyféligények kielégítésére
Strenx acél: magasság határok nélkül
Melior Laser: beszállítói pozíció új iparágakban
Laser Plus: acél, ami tökéletes simaságot garantál
Ruukki Laser Plus – tökéletes sima felület a lézervágás utánA gépnet.hu legfrissebb hírei:

Az SSAB öt új termékcsaládot vezet be az egyedi ügyféligények kielégítésére
Strenx acél: magasság határok nélkül
Melior Laser: beszállítói pozíció új iparágakban
Laser Plus: acél, ami tökéletes simaságot garantál
Ruukki Laser Plus – tökéletes sima felület a lézervágás utánLegolvasottabb a gépneten:

BOSCH DLE 50 digitális lézeres távolságmérő TESZT!
Helyszíni cölöpözések II.- Helyszíni cölöpözési technológiák
Új anyagtípus: bórral ötvözött acél
Munkagépvásárlás külföldről - előnyök és buktatók
Prémium termékek és szolgáltatások prémium vevőknek