Az erő, amelyre szüksége van- Ruukki Optim

Gyártói hírek - 2013-10-11 15:31:48 nyomtatás cikk nyomtatásaNagy beruházások építési helyszínein megszokott látványt nyújtanak az óriásdaruk, masszív rakodógépek, nagy teherbírású konténerek. Ezek gyártóinak igényeire adott választ a Ruukki az Optim 700 QL nemesített szerkezeti acéltermékeinek új fejlesztésével. Ez a speciális igényeket kielégítő nagyszilárdságú acél mára még nagyobb mérettartományban, 6-60 mm-ig elérhető.

Az építőiparban használt hatalmas gépek gyártói mellett nehéz földmunkagépek, bányászati berendezések, lánctalpas és tengeri daruk, illetve egyéb gép- és acélszerkezeti gyártóknak kínálja a Ruukki nagyszilárdságú acéltermékeit, valamint a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások teljes körét. Ezen iparágak vezető cégeinél folyó technológiai fejlesztések szükségessé teszik a stratégiai alapanyag beszállítók részéről is a folyamatos, a vevői igényekre alapozott megújulást. Így került előtérbe a közkedvelt Optim 700 QL acéltermékek szilárdsági és vastagsági választékának bővítése, amely a nagy igénybevételnek kitett gépek gyártói számára kínál megoldást. A fejlesztésnek köszönhetően, ez a nagy teherbírású gépekhez használt acél a szokásos 40 mm maximális vastagság helyett, mára 6-60 mm közötti vastagságban elérhető. A Ruukkitól megszokott kiváló acéltulajdonságok és az állandó magas minőség mellett az Optim 700 QL ezzel még szélesebb mérettartományban nyújt megoldást a nagy teherbírású termékekhez.
A cég kiterjedt hálózatának köszönhetően mindez magas színvonalú szolgáltatásokkal is párosul, így szakszerű támogatást és gyors segítséget jelent a megrendelőknek a termékfejlesztéstől az anyaghasználatig. A Ruukki élen jár az ultra nagyszilárdságú szerkezeti acélok gyártásában és fejlesztésében, ezért további előnyt jelent vevői számára, hogy így egyetlen szállítónál elérhető válik minden szükséges szerkezeti acélvastagság, ami a logisztikát és beszerzést is könnyíti.


Az Optim acélok feldolgozása egyszerű a jó alakíthatóságának, hajlíthatóságának és hegeszthetőségének köszönhetően. A hegesztések maximális biztonságot nyújtanak, ami az ilyen nagy teherbírásra és igénybe vételre tervezett gépek esetén a biztonságos működés miatt elengedhetetlen. A bányászatban használt markolók és szállítóeszközök esetében például külön előnyt jelent, hogy az Optim nagyszilárdságú acélok tökéletesen kombinálhatóak a Raex kopásálló acéllemezekkel.
A Ruukki 2002 óta 500-1100 MPa szakítószilárdságú tartományban állít elő Optim acélt. A piacon elérhető legvékonyabb (2,5mm) szerkezeti, közvetlen edzett acélt gyártás szintén a Ruukki nevéhez köthető.

További információ: www.ruukki.hu

A Gyártói hírek rovat további cikkei:

Az SSAB öt új termékcsaládot vezet be az egyedi ügyféligények kielégítésére
Strenx acél: magasság határok nélkül
Melior Laser: beszállítói pozíció új iparágakban
Laser Plus: acél, ami tökéletes simaságot garantál
Ruukki Laser Plus – tökéletes sima felület a lézervágás utánA gépnet.hu legfrissebb hírei:

Az SSAB öt új termékcsaládot vezet be az egyedi ügyféligények kielégítésére
Strenx acél: magasság határok nélkül
Melior Laser: beszállítói pozíció új iparágakban
Laser Plus: acél, ami tökéletes simaságot garantál
Ruukki Laser Plus – tökéletes sima felület a lézervágás utánLegolvasottabb a gépneten:

BOSCH DLE 50 digitális lézeres távolságmérő TESZT!
Helyszíni cölöpözések II.- Helyszíni cölöpözési technológiák
Új anyagtípus: bórral ötvözött acél
Munkagépvásárlás külföldről - előnyök és buktatók
Prémium termékek és szolgáltatások prémium vevőknek