A zártszelvények új generációja

Gyártói hírek - 2014-03-26 14:19:22 nyomtatás cikk nyomtatásaA rendkívüli kis súly ellenére hatalmas erő lakozik a Ruukki legújabb fejlesztésű Optim 700 Plus MH zártszelvényében, amely nagy igénybevételnek kitett, óriási méretekkel, emelő karokkal rendelkező szállítmányozó munkagépek, haszongépjárművek, tartálykocsik gyártói számára kínál költséghatékony és tartós megoldást.

Az acélszerkezetek gyártására specializálódott Ruukki évek óta élen jár a nagyszilárdságú szerkezeti acélok előállításában. Ez a tapasztalat ihlette a legújabb technológiai fejlesztést az Optim 700 Plus MH zártszelvényt, amely költséghatékony és tartós megoldást nyújt a nagy teherszállító és emelő nehézgépek gyártóinak. A Ruukkitól megszokott kiváló acéltulajdonságok és az állandó magas minőség mellett az Optim 700 Plus MH zártszelvénynél alkalmazható egyedi vágás csökkenti a hulladék mennyiségét, elősegítve a gazdaságos felhasználást. Az átlagos zártszelvényekhez képest kisebb önsúllyal rendelkező Optim 700 Plus MH zártszelvénnyel készült emelőgépek, daruk, szállítmányozó munkagépek nagyobb mennyiségű rakomány elszállítására képesek.

Könnyebb tartálykocsi, több rakomány az Optim 700 Plus MH zártszelvénnyel

A lengyel tartálykocsik, konténerek és speciális tehergépjárművek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Pomot Sp. z o.o. cég a tartálykocsik súlyának csökkentésével, teherbíróságának növelésével kívánta fejleszteni gépparkját, melyben a Ruukki segítségét kérte. Az új tartálykocsik 3 mm vastag melegen hengerelt Ruukki Optim 700 MC acélból készültek, mely az elvárásoknak megfelelő szerkezeti stabilitásról gondoskodott. A tartályszerkezet támogatására pedig 4 mm anyagvastagságú Ruukki Optim 700 Plus MH zártszelvényt használtak. A zártszelvény anyagvastagságának csökkenésével a jármű teljes súlya 30-40%-ban csökkent, amivel a rakomány mennyisége növelhetővé vált.
Az Optim 700 Plus MH zártszelvény lekerekített sarkaival könnyebb a hegesztési munkafolyamat.

Tartósabb emelőkarok az Optim 700 Plus MH zártszelvénnyel

A Ponsse, az erdészeti munkagépek finn gyártójának együttműködésével a Ruukki új generációs zártszelvényével tartósabbá válnak a nagy igénybevételnek kitett emelőszerkezetek, darugépek emelőkarjai.
A Ponsse Ergo kombájn teleszkópos karjának fejlesztése során új szerkezeti elemeként került felhasználásra az Optim 700 Plus MH extra nagy szilárdságú zártszelvény. Az új kar anyagvastagsága 8 mm maradt, a nagy szilárdságú acél zártszelvénynek köszönhetően azonban jelentősen nőtt a kar gerenda szerkezetének ellenállása, ami meghosszabbította a karszerkezet élettartamát. Mindemellett az Optim 700 Plus MH zártszelvény jelentős költségmegtakarítást eredményezve lehetővé teszi az egyes emelőkarok előmelegítés nélküli hegesztését.

A könnyebb tartálykocsikért és a tartósabb emelőkarokért további információ a Ruukki Optim 700 Plus MH zártszelvényről: www.ruukki.hu

A Gyártói hírek rovat további cikkei:

Az SSAB öt új termékcsaládot vezet be az egyedi ügyféligények kielégítésére
Strenx acél: magasság határok nélkül
Melior Laser: beszállítói pozíció új iparágakban
Laser Plus: acél, ami tökéletes simaságot garantál
Ruukki Laser Plus – tökéletes sima felület a lézervágás utánA gépnet.hu legfrissebb hírei:

Az SSAB öt új termékcsaládot vezet be az egyedi ügyféligények kielégítésére
Strenx acél: magasság határok nélkül
Melior Laser: beszállítói pozíció új iparágakban
Laser Plus: acél, ami tökéletes simaságot garantál
Ruukki Laser Plus – tökéletes sima felület a lézervágás utánLegolvasottabb a gépneten:

BOSCH DLE 50 digitális lézeres távolságmérő TESZT!
Helyszíni cölöpözések II.- Helyszíni cölöpözési technológiák
Új anyagtípus: bórral ötvözött acél
Munkagépvásárlás külföldről - előnyök és buktatók
Prémium termékek és szolgáltatások prémium vevőknek