A világ legerősebb szerkezeti acélja a Ruukki kínálatában

Gyártói hírek - 2009-07-16 15:33:23 nyomtatás cikk nyomtatásaA világ legerősebb szerkezeti acéljával bővítette kínálatát a Ruukki. Az Optim 1500 QC olyan ultra-nagyszilárdságú acél, amely ötvözi az extrém szilárdságot és a jó kopásállóságot. A gyorsedzéses eljárással gyártott melegen hengerelt acél ideális alapanyag pl. szállítóeszközök szerkezeteinek készítéséhez. Az Optim 1500 QC legfőbb előnye, hogy alkalmazásával a termékeket és eszközöket magasabb teljesítménymutatókkal és teherbírási kapacitással tervezhetik a szakemberek.

A Ruukki kínálatában található ultra-nagyszilárdságú Optim QC típusú acélok a jó hegeszthetőségnek, hajlíthatóságnak és az alkalmazásával elérhető kisebb tömegnek köszönhetően kiválóan alkalmasak faipari gépek gémjeinek, darugémek és egyéb teheremelő eszközök, rakodóeszközök, tehermozgató és –tartó elemek vagy akár konténerek, gépfelépítmények gyártásához. Az anyaghasználat által könnyebb acélszerkezetek hozhatóak létre, növelhető a gépek, berendezések hasznos terhelhetősége és csökkenthetőek az üzemeltetési költségek.
Az ultra nagyszilárdságú acélok csoportjához az Optim 900 QC, Optim 960 QC és Optim 1100 QC, valamint most már a legerősebb szerkezeti acél, az Optim 1500 QC acélminőségek tartoznak. A számok a minimális folyáshatárértéket jelentik MPa-ban, míg a „Q” jelölés a gyorsedzéses gyártási eljárást és a szállítási állapotot jelöli. A „C” jelölés a hideg alakíthatóságra utal.

Sima és feszültségmentes lemezek Dead Flat eljárással
Az úgynevezett utóhengerlési, Dead Flat eljárás, új lehetőséget teremtett a különleges minőségű melegen hengerelt acélfajták, így az Optim QC acéllemezek gyártásában is.
A Dead Flat eljárás során a lemezeket keresztmetszet csökkenés közben hidegalakítják, amely plasztikus, maradó alakváltozást okoz. A hengerlés folyamán végbemegy a feszültségmentesítés is, így a lemezek síkfekvése kitűnővé válik, amely lehetővé teszi, hogy a hegesztés okozta vetemedéseket, elhúzódásokat könnyebben kezeljék és az ismételt hajlítások is eredményesebbek lesznek.
A termékek vágás után is megtartják síkfekvésüket, így a következő munkafázis előtt nem szükséges az anyagot egyengetni. A Dead Flat eljárás csökkenti a felületi érdességet, ezáltal az Optim QC lemezeknek jobb felületminőséget ad. Ennek köszönhetően a sima és feszültségmentes lemezek a feldolgozásukhoz szükséges átfutási időt nagymértékben csökkentik.

Javuló teljesítmény, gazdaságos üzemeltetés
A Ruukki által ez év áprilisában bemutatott Optim 1500 QC szerkezeti acélt jó kopásállósága alkalmassá teszi arra, hogy olyan gépeknél, berendezéseknél használják, amelyeknek használatához nagy teherbírás szükséges. Tipikus felhasználási területek például a daruzható konténerek, valamint a szállítóeszközök szerkezetei, de alkalmazható zúzógépek és rostaberendezések esetén is.
Az egyedülálló gyorsedzéses eljárással készülő Optim 1500 QC használatával a berendezések tulajdonságai és teljesítménye javul, ezáltal megnő a szerkezet élettartama, illetve teherbírása, ugyanakkor csökken az üzemanyag-felhasználás, ami nem csak az üzemeltetési költség csökkenése, de a környezet megóvása miatt is fontos.

További információ a termékekkel és szolgáltatással kapcsolatban a www.ruukki.com/hu oldalon olvasható.

Ruukki Hungary Kft./Metals üzletág

A Gyártói hírek rovat további cikkei:

Az SSAB öt új termékcsaládot vezet be az egyedi ügyféligények kielégítésére
Strenx acél: magasság határok nélkül
Melior Laser: beszállítói pozíció új iparágakban
Laser Plus: acél, ami tökéletes simaságot garantál
Ruukki Laser Plus – tökéletes sima felület a lézervágás utánA gépnet.hu legfrissebb hírei:

Az SSAB öt új termékcsaládot vezet be az egyedi ügyféligények kielégítésére
Strenx acél: magasság határok nélkül
Melior Laser: beszállítói pozíció új iparágakban
Laser Plus: acél, ami tökéletes simaságot garantál
Ruukki Laser Plus – tökéletes sima felület a lézervágás utánLegolvasottabb a gépneten:

BOSCH DLE 50 digitális lézeres távolságmérő TESZT!
Új anyagtípus: bórral ötvözött acél
Prémium termékek és szolgáltatások prémium vevőknek
Helyszíni cölöpözések II.- Helyszíni cölöpözési technológiák
„Az év gépe 2010” választás nyertesei