Új szabványok bevezetése VMT 160 tandem henger

Bemutató - 2007-11-28 09:00:00 nyomtatás cikk nyomtatásaAz új JCB VMT 160 tandem hengerek a legtermelékenyebb gépek ebben a nagy kategóriában. Tulajdonképpen méltán mondhatjuk, hogy a JCB ezzel a sorozattal új értéket hozott a választékba: komfortot, szabályzást, megbízhatóságot, karbantarthatóságot és teljesítményt.

A VMT 160 sorozat öt modellbôl áll: a 160-80-as, 160-90-es és 160-100-as modell 800, 900 és 1000 mm széles hengerdobokkal rendelkezik, plusz a 800 és 900 mm-es VMT 160-80 TSC és VMT 160-90 TSC változat Total Side Clearance-szel (változtatható munkaszélesség).

A VMT 160 termékcsalád mind az öt modellje 45 literes gázolaj tartállyal és 125 literes víztartállyal rendelkezik. Ezek lehetôvé teszik a VMT 160 számára, hogy sokkal tovább dolgozhasson teljes teljesítménnyel, mint legközelebbi riválisai, így egy teljes nap további használatot ajándékoz.

Új, ergonomikusan tervezett ülést és kényelmesen beállítható, kezelô-barát kezelôelemeket is bevezettünk. Így használója akármit csinál (ágyazat hengerléstôl az aszfaltburkolat készre tömörítéséig, foltozási és javítási munkákat), és akárhol is csinálja (bevezetô utak, telepek, lakóterületi utcák, autóparkolók, autópályák, repülôterek) ezekkel a hengerekkel a munka már nem is lehetne egyszerûbb.

VMT 160 kezelôfelülete

Ha ehhez hozzáadjuk a JCB legendás gyártási minôségét és a legjobb vevôtámogatást a piacon, akkor a tandem vibrációs úthengerek verhetetlenek.

A JCB Vibromax VMT sorozat arról nevezetes, hogy kitûnôen egyesíti magában a statikai súlyt, centrifugális erôt, amplitúdót, kis fordulósugarat és a gyors munkasebességet. Az új VMT 160 ezekkel a fontos jellemzôkkel büszkélkedhet, valamint a nagyobb erôvel, teljesítménnyel és a részletekre való odafigyeléssel.

Talán a legimponálóbb fejlesztés ezeknél a gépeknél a nagy üzemanyag- és víztartály, amelyek lehetôvé teszik, hogy minden versenyt megnyerjenek, amikor a termelékenység kerül szóba. A 45 literes üzemanyag tartály közel kétszerese a piaci átlag 24 liternek, míg a 125 literes víztartály jelentôsen nagyobb, mint a 90 literes piaci átlag.

Hogy mindez mit jelent, az átlagos 3 l/h fogyasztást alapul véve a VMT 160 7 órával több használatot biztosít, mint a versenytársak. Alapvetôen ezek a gépek teljes gázzal mintegy kétszer annyit tudnak dolgozni.

A sorozat mind az öt gépe három-hengeres, vízhûtéses, négyütemû motorral rendelkezik, amely maximális erôt biztosít alacsony zajszinten. A mindkét hengeren elektromosan szabályozott hidrosztatikus hajtás maximális teljesítményt tesz lehetôvé bármilyen alkalmazáson kettôs vibrációval, csak elsô- vagy csak hátsó vibrációval. Plusz, a VMT 160 gépek alapkivitelben automatikus vibráció szabályzással (AVC: Automatic Vibkelration Control) rendelkeznek, míg a kivételes stabilitás optimális üzembiztonságot nyújt.

A kézi +/– 65 mm dobállítás alapkivitel, vagy a vevô választhatja a Total Side Clearance (TSC)-t. A sorozatban két modell, a VMT 160-80 és VMT 160-90 rendelkezik TSC-vel, amely lehetôvé teszi, hogy peremek mellett lehessen tömöríteni, megtakarítva ezzel a gyakran szükséges peremtömörítési idôt.

Ez a hihetetlen erô és teljesítmény, plusz a rugalmasság, amely abból adódik, hogy tréleren könynyen szállítható (a TSC nélküli modellek súlya 1600–1700 kg), olyan tömörítômegoldást nyújtanak, amely csaknem nélkülözhetetlen.

Olyan ágazatban, amely arról nevezetes, hogy gépei félig-meddig „alap” kivitelûek, az új modern kialakítású VMT 160 igen üdvözölt változást hoz. Ezek a gépek a kezelôi kényelem és biztonság szellemében készültek.

A teljesen állítható, kényelmes és tágas ülés, amely kartámasszal, pohártartóval és biztonsági kapcsolóval rendelkezik, könnyen hozzáférhetô a gép mindkét oldaláról. Tiszta kilátást biztosít a pontos és biztonságos munkavégzés érdekében.

A munkahelyi biztonságot egy tolatójelzô, vészleállító gomb és elsô-hátsó munkalámpák növelik alapkivitelben, opcionális lehajtható vagy fix ROPS vázzal és forgó villogóval.

Az új VMT 160 új kialakítású kezelôelem elrendezéssel is rendelkezik, egyszerû és egyértelmûen feliratozott kezelôelemekkel és tájékoztató kijelzôkkel a mûszerfalon, amelyek az üzemet még kezelôbarátabbá teszik. Eközben a precíziós szabályzás is biztosított a szervo-hajtás kar és a motor fordulatszám szabályzása által.

Továbbá a VMT 160 kiváló manôverezôképességgel rendelkezik gyors hengerlési sebességgel együtt, ami igen rugalmas géppé teszi minden munkahelyi igény kielégítése érdekében.

Ahogy egy neves világklasszis gyártótól elvárható, a VMT 160 modellek gyártási minôsége a legmagasabb színvonalú, ami maximális tartósságot és megbízhatóságot biztosít. És ami a karbantartást illeti, csökkentekét a karbantartási igényeket, és biztosították, hogy a rutin ellenôrzések könnyen hozzáférhetôk legyenek.

VÁZ
– Ízelt, robusztus és erôs
– Erôs, karbantartást nem igénylô központi csatlakozás
– +/– 65 mm dobállítási lehetôség
– Egyenletes súlyelosztás (elsô és hátsó)

VIBRÁCIÓ – DOBOK – MOTOR
– Automatikus vibráció szabályzás (AVC)
– Kettôs, vagy csak elöl illetve csak hátul
– Nagy teljesítményû és megbízható vibrációs és alacsony zajszintû hajtómotorok
– Olajfürdôs gerjesztô tengelycsapágyak
– Hidrosztatikus meghajtás és vibráció mindkét dobon
– Megmunkált dobfelületek a koncentrikusság érdekében

VÍZPERMETEZÔ RENDSZER
– 2 tömör acél permetezôrúd a dobokon
– Cserélhetô fúvókák kitûnô karbantarthatósággal
– A legnagyobb 125 literes víztartály a piacon

FÉKEK
– Rugó-mûködtetésû, hidraulikusan kiengedhetô parkolófék mindkét dobon

KARBANTARTÁSI HOZZÁFÉRHETÔSÉG
– 100% hozzáférés minden elemhez a könnyû burkolat alatt

KEZELÔHELY
– Tágas, kényelmes és állítható kezelôülés kartámasszal
– A gép mindkét oldaláról hozzáférhetô
– Optimális kilátás
– Pohártartó

Kapcsolódó linkek

A Bemutató rovat további cikkei:

„Gazdag Gazda” Konferenciasorozat a sikeres online mezőgazdasági kereskedelemről, építőipari témákkal fűszerezve
Tovább szűkül az európai építőgép-piac
A 30. AGROmashEXPO Termékverseny eredményei
Lítium-ion technológiás készülékek a Bosch-tól!
Szakmai szeminárium a nagyszilárdságú szerkezeti acélokrólA gépnet.hu legfrissebb hírei:

Az SSAB öt új termékcsaládot vezet be az egyedi ügyféligények kielégítésére
Strenx acél: magasság határok nélkül
Melior Laser: beszállítói pozíció új iparágakban
Laser Plus: acél, ami tökéletes simaságot garantál
Ruukki Laser Plus – tökéletes sima felület a lézervágás utánLegolvasottabb a gépneten:

BOSCH DLE 50 digitális lézeres távolságmérő TESZT!
Helyszíni cölöpözések II.- Helyszíni cölöpözési technológiák
Új anyagtípus: bórral ötvözött acél
Munkagépvásárlás külföldről - előnyök és buktatók
Prémium termékek és szolgáltatások prémium vevőknek