Új ár-érték bajnok- Avant Tecno 400- as széria

Bemutató - 2009-11-04 16:43:02 nyomtatás cikk nyomtatásaAz általános pénzügyi válság ellenére teljes erővel folytatja fejlesztéseit a minirakodók gyártásában világelső finn gyártó.

Géppark

Az Avant minirakodók gyártója, az AVANT TECNO Oy vezető piaci pozícióját elsősorban folyamatos kutató-fejlesztő tevékenységének köszönheti, melynek legújabb eredményét, az új 400-as szériát október elején, a tamperei központban megrendezett 4. Avant Dealer találkozón mutatták be a világ minden tájáról összesereglett disztribútoroknak.

Új gépcsalád

A tavaly átadott gyártócsarnokokban készülő, és a legmodernebb technológiát felvonultató új gépcsalád a fenntartási és hobbifeladatokra szánt kicsi és könnyű, derékcsuklós, benzinmotoros 200-as sorozat, valamint az elődhöz képest minden jellemzőjében jelentősen megerősödött, az előző sorozatnál jóval nagyobb és nehezebb 500-as széria közötti űrt hivatott kitölteni.

Az új 400-as szériával egy olyan derékcsuklós, 20 lóerős Kubota dízelmotorral hajtott, fejlett hidrosztatikus hajtással (kisnyomású feltöltő körrel vezérelt axiáldugattyús hidraulikaszivattyúval és 4 kerékhidromotorral megoldott hajtásrendszer) ellátott 1 tonna alatti eszközhordozót ajánlanak a piacnak, amellyel akár 1 méter széles kertkapukon, beltéri ajtókon is behajthat, vagy akár a jellemzően korlátozott teherbírású baromfi istállók padlásait is takaríthatja jövendő tulajdonosa.

Széles munkaeszköz- választék

Mint a széria minden kisgépéhez, így a 420-hoz is a gyártótól megszokott hihetetlenül széles, összesen mintegy 100 típusból álló munkaeszköz-választék kapcsolható. Az új 420 a hozzá kapcsolható széles adapter választékkal sokoldalúan alkalmazható gépet kínál az állattenyésztő telepeknek, az önkormányzatok fenntartó cégeinek, park- és kertépítőknek, építőipari vállalkozásoknak, és még sorolhatnánk. A külső hidraulikus eszközök meghajtását 185 bar nyomáson dolgozó, 31 l/perc hidraulika térfogatáramot biztosító, külön fogaskerék-szivattyú által ellátott rendszer biztosítja.Jellemzők

Az új Avant 420 megjelenésében erősen hasonlít az 500-as szériájú „bátyjaira”, de a hozzá legközelebb álló AVANT 520- nál 25 centiméterrel rövidebb (2195 milliméter hosszú), 4 centiméterrel keskenyebb (az alapváltozat 23 × 8,50-2 kerekekkel 1050 milliméter széles), és mintegy 200 kilogrammal könnyebb (teleszkópos gémmel 1020 kilogramm). A gép külső fordulási sugara mindössze 2000 milliméter.

A gép kisebb méreteiből és tömegéből adódóan az 520-hoz képest a teljesítménymutatók is visszafogottabbak: a tolóerő kb. 7000 N (az 520-nál ez 11 000 N), a hidraulikus emelőképesség mintegy 800 kilogramm (az 520-nál ez az érték 1350 kilogramm), míg a valós emelési kapacitásra jellemző billentő terhelés 600 kilogramm (az 520-nál 800 kilogramm).

Az Avant gépektől már szinte elvárt széles körű opciós választékkal rendelhető nóvum maximális közlekedő sebessége 12 km/óra. A teleszkópos gémmel szerelt változat rakodási magassága a csuklópontban 2750 milliméter, ami jóval nagyobb gépeket idéz.

A kizárólagos importőr tájékoztatása alapján a piaci űrt betölteni hivatott, jól felszerelt 420-as kisgépek ára nettó 3,9 millió forint körül lesz (270 Ft/EUR árfolyamon számolva), ami ebben a gépkategóriában páratlanul jó ajánlat. Az első 420-as gépek november végén érkeznek a kizárólagos importőrhöz, a Verbis Kft.-hez, melynek munkatársai szívesen állnak rendelkezésre további információkkal, árajánlattal, finanszírozási konstrukciókkal, stb.
1151 Budapest, Mélyfúró u. 2/E
Tel.: +36-1/ 306-3770, +36-1/ 306-3771
Fax: +36- 1/ 306-6133
www.verbis.hu


A Bemutató rovat további cikkei:

„Gazdag Gazda” Konferenciasorozat a sikeres online mezőgazdasági kereskedelemről, építőipari témákkal fűszerezve
Tovább szűkül az európai építőgép-piac
A 30. AGROmashEXPO Termékverseny eredményei
Lítium-ion technológiás készülékek a Bosch-tól!
Szakmai szeminárium a nagyszilárdságú szerkezeti acélokrólA gépnet.hu legfrissebb hírei:

Az SSAB öt új termékcsaládot vezet be az egyedi ügyféligények kielégítésére
Strenx acél: magasság határok nélkül
Melior Laser: beszállítói pozíció új iparágakban
Laser Plus: acél, ami tökéletes simaságot garantál
Ruukki Laser Plus – tökéletes sima felület a lézervágás utánLegolvasottabb a gépneten:

BOSCH DLE 50 digitális lézeres távolságmérő TESZT!
Új anyagtípus: bórral ötvözött acél
Prémium termékek és szolgáltatások prémium vevőknek
Helyszíni cölöpözések II.- Helyszíni cölöpözési technológiák
„Az év gépe 2010” választás nyertesei