TEREX® O&K RH 340 és RH 70

Bemutató - 2007-10-19 15:43:19 nyomtatás cikk nyomtatásaMi az ami nagyobb mint egy ház, és erősebb mint egy mozdony? Bemutatkozik a TEREX® O&K RH 340 és RH 70, a cég két új nagyméretű hidraulikus kotrója.

Az RH 340-es típussal TEREX® O&K egy ”felkapott” cikket vett fel a gyártási programjába; ebből a termékből a piaci bevezetése óta – 2004-es Bauma kiállítás – már több mint 40 darabot értékesítettek. Ez annyit jelenti, hogy a Terex O&K ügyfelei átlagosan havonta vásároltak egy, majd’ 570 tonnás kotrógépet, az elmúlt három évben.

TEREX O&K® RH 340 - 2004 óta több mint 40 alkalommal került eladásra.


Az RH 340 nem csak a 2004-es Müncheni Bauma legnagyobb hidraulikus kotrógépe volt, hanem az idei évben is elvitte a legnagyobbnak járó pálmát.

Az RH 340-B a BAUMA 2007 Kiállításon szemből


Az RH 340-B a BAUMA 2007 Kiállításon hátulról (akár egy közepes társasház)


Ez a gép a második legnagyobb hidraulikus kotrógép az O&K termékpalettáján, a 100-tól 1000 tonna önsúlyig terjedő kategóriában.

Az RH 340 típus ennek megfelelően világszerte bevetésre kerül minden jelentős bányászati régióban. Érdekes, hogy a hegybontó szerelékes változatot Észak- és Dél-Amerikában részesítik előnyben, míg Ausztráliában és Indonéziában a mélyásó szerelékes variáns dominál. Mindkét verzió kanálmérete 34 m3. Az RH 340 sikerének kulcsa a szerelvény innovatív acélszerkezete, amely kisebb önsúlya következtében nagyobb terhelhetőséget, ezáltal még több hasznos teher mozgatását teszi lehetővé.

Az új 568 tonna súlyú RH 340-B kotró 2 motorváltozattal kerül piacra: A Baumán kiállított gépbe 2 Caterpillar® 3512C került beépítésre, míg a másik változatban két Cummins® QSK 45 biztosítja a gép energiaellátását. Mindkét motorvariáns teljesítménye 2.240 kW ill. 3.000 lóerő. Ezen túlmenően, az új RH 340-B-be még nagyobb főszivattyúk kerültek beépítésre, melyek maximális szállítóképessége 4 x 1.300 liter percenként. Négy új vezérlőtömb segítségével hasznosíthatjuk ezt a teljesítménytöbbletet. Ugyanúgy, mint ahogy a hagyományos TEREX® O&K hidraulikus kotrógépek esetén, az RH 340-B is rendelkezik egy független hűtőrendszerrel, amely minden időjárási körülmény esetén biztosítja a gép optimális hűtését.

Az új RH 70 megalkotásával a TEREX egy olyan 122 tonnás mélyásó kotrógépet kezdett gyártani, amely a termékprogramjában a második legkisebb gép. Ezt a gépet egy Caterpillar® C18 motor hajtja meg, és 7,8 m-es gémmel 3,3 m-es szárral és 8.0 m³ kanállal rendelkezik. Ez plusz 2.0 m³ ill. 33 % kanálméret növekedés, összehasonlítva a kisebb RH 40-E típussal

A 122 tonnás RH 70 szabvány kanálmérete 8.0 m³.


Az RH 70 új típusába beépítésre került egy elektrohidraulikus elővezérlés, valamint vezetőfülkéje a legnagyobb ebben a géposztályban. kapcsoló-berendezéseit is úgy alakították ki, mint a teljes értékű, robusztus Mining (bányászati) gépek-kezelőoszlopait. Ez a megoldás már régen bevált más kotrógépek esetében is. Az egyéb műszaki jellemzőkről is felismerhető a kisbányász eredete, mivel a háromsoros forgócsatlakozó a belső kenővezetékkel, valamint a visszafolyás-független olajhűtés a nagyméretű kotrógépek gyártásából erednek. Az RH 70 típus különösen alkalmas az 50-120 tonna teherbírású gépek gazdaságos megrakodására.

RH 70-es a BAUMA 2007 Kiállításon


TEREX-ről
Terex Corporation egy diverzifikált, világszerte működő gyártó cég, melynek éves forgalma (2006) 7,6 milliárd US$. Terex cég öt különböző vállalkozási szegmensben tevékenykedik: Terex Aerial Work Platforms (munkaállványok), Terex Construction (építőgépek), Terex Cranes (daruk), Terex Materials Processing & Mining (anyag-előkészítés és bányászat) és Terex Roadbuilding, Utility Products and Other (útépítés, szerelékek és egyebek) vállalatok számára. A Terex széles termékprogramot kínál a különböző szakterületek számára, többek között az építő- és infrastruktúraipar, a kőfejtő- és adalékanyag-ipar, újrahasznosító üzemek, külszíni bányaüzemek, szállítási vállalatok és ellátási vállalatok számára. Terex a pénzügyi szolgáltatások gazdag kínálatával támogatja termékeinek megvásárlását Terex Financial Services vállalati részlegén keresztül.

Terex cégről további információkat talál a www.terex.com weboldalon.

A Bemutató rovat további cikkei:

„Gazdag Gazda” Konferenciasorozat a sikeres online mezőgazdasági kereskedelemről, építőipari témákkal fűszerezve
Tovább szűkül az európai építőgép-piac
A 30. AGROmashEXPO Termékverseny eredményei
Lítium-ion technológiás készülékek a Bosch-tól!
Szakmai szeminárium a nagyszilárdságú szerkezeti acélokrólA gépnet.hu legfrissebb hírei:

Az SSAB öt új termékcsaládot vezet be az egyedi ügyféligények kielégítésére
Strenx acél: magasság határok nélkül
Melior Laser: beszállítói pozíció új iparágakban
Laser Plus: acél, ami tökéletes simaságot garantál
Ruukki Laser Plus – tökéletes sima felület a lézervágás utánLegolvasottabb a gépneten:

BOSCH DLE 50 digitális lézeres távolságmérő TESZT!
Helyszíni cölöpözések II.- Helyszíni cölöpözési technológiák
Új anyagtípus: bórral ötvözött acél
Munkagépvásárlás külföldről - előnyök és buktatók
Prémium termékek és szolgáltatások prémium vevőknek