Tandem trélerek munkagép-tulajdonosoknak

Bemutató - 2009-10-05 14:52:10 nyomtatás cikk nyomtatása
Fejleszteni vagy beruházni a mostani válságos időkben? A kérdés puszta feltevése is ellenvetést vált ki a legtöbb hazai vállalkozóból. De akkor hogyan tartsuk legalább szinten bevételeinket a folyamatosan csökkenő megrendelésszám mellett egyre szűkülő piacon?! Most igazán legény a gáton, aki új, költséghatékony és nem utolsó sorban jövedelmező beruházást képes megvalósítani. A fő szempont, hogy a meglévő emberi erőforrásokat használjuk, és ne növeljük az amúgy is magas működési költségeinket.

Figyelemmel a fentiekre milyen megoldás javasolható? Csökkentse szállítási költségeit saját eszköz bevonásával, és legyen a megoldások egyike a pótkocsi. Kinek és mikor éri meg? Minden építőipari vállalkozásnak, amelyik munkagépeket használ, rendelkezik vontatójárművel, de szállítási feladatait sokszor alvállalkozó bevonásával végezteti.

A Körmendi Kft. által kínált multifunkcionális tandem pótkocsik révén növelheti cége árbevételeit, hiszen egyrészt saját nehézgépeit olcsóbban szállíthatja a különböző munkaterületek között, másrészt alvállalkozóként másoknak is besegíthet a szállításban. A német Wörmann cég termékei a legkülönfélébb logisztikai igényeket képesek kielégíteni,
amelyek révén a tulajdonos csökkentheti akár az építőipari megbízásoktól való függőségét.

Előny a fogadónál

De lássuk, milyen előnyökkel rendelkeznek a Wörmann trélerek. A tandem pótkocsi egyik legfőbb erénye, hogy csökkenti a járműszerelvény teljes hosszúságát, így az könnyen manőverezhető, kicsi a fordulási sugár, és kiválóan lehet tolatni vele.

Az üzemeltetés szempontjából kedvező, hogy az eszközökben nincs motor, nincs váltó, nem tartalmaznak elbonyolított elektronikai segédberendezéseket, és alig vannak bennük kopó alkatrészek. A pótkocsik szervizigénye éppen ezért minimális, hiszen a hidakon és a fékberendezéseken kívül nincs mozgó alkatrész, nincs szükség olajcserére vagy éppenséggel légszűrő cserére sem. Fontos szempont továbbá, hogy a járművek kötelező gépjármű felelősségbiztosítása is elenyésző.

Az élelmes vállalkozónak gyorsan feltűnhet, hogy egy munkaerő alkalmazásával két eszközét is használhatja egyszerre jövedelemszerző tevékenységre. A pótkocsi és a vontató jármű külön-külön is hadra fogható, hiszen bármikor szétválaszthatók, így egy időben lehet a pótkocsit rakodni és a gépes járművel egy másik fuvarfeladatot végezni.

Billenő- és fixplatós kivitel

A billenőplatós kivitelű tandem pótkocsi alkalmas egyebek mellett nehézgépek szállítására. A három oldalra billenthető rakfelület platószintje megfelel a gépszállítás követelményeinek, és az alvázba rejtett alumínium feljáró rámpáknak köszönhetően a nehézgépek könnyedén felrakhatók a pótkocsira. Így e kettős funkcióval egyszerre több feladat is ellátható.

A fixplatós kivitel szintén alkalmas nehézgépszállításra. A fix plató szintje hasonlóan a billenős rakfelületéhez úgy lett kialakítva, hogy a nehézgépszállítás magassági követelményének megfeleljen. A hagyományos szállítási feladatok ellátása mellett piacbővítést jelent egy-egy gép vagy egyéb jármű szállítási feladatának elvállalása. Természetesen itt is tartozék a felhajtó rámpa.

A tandem tréler oldalfalakkal szerelve elsősorban a speciálisan gépszállítással foglalkozók tevékenységét bővítheti úgy, hogy a rakfelület 90%-át akár hagyományos fuvarozási feladatok ellátásra is ki lehet használni. A típust többféle méretű fixen szerelt, de oldalirányban csúsztatható felhajtó rámpával gyártják.


Körmendi Kft.
2310 Szigetszentmiklós, Csepeli út 32.
Tel: 24/ 530 710
Fax: 24/ 530 790
Web: www.kormendi-online.hu


A Bemutató rovat további cikkei:

„Gazdag Gazda” Konferenciasorozat a sikeres online mezőgazdasági kereskedelemről, építőipari témákkal fűszerezve
Tovább szűkül az európai építőgép-piac
A 30. AGROmashEXPO Termékverseny eredményei
Lítium-ion technológiás készülékek a Bosch-tól!
Szakmai szeminárium a nagyszilárdságú szerkezeti acélokrólA gépnet.hu legfrissebb hírei:

Az SSAB öt új termékcsaládot vezet be az egyedi ügyféligények kielégítésére
Strenx acél: magasság határok nélkül
Melior Laser: beszállítói pozíció új iparágakban
Laser Plus: acél, ami tökéletes simaságot garantál
Ruukki Laser Plus – tökéletes sima felület a lézervágás utánLegolvasottabb a gépneten:

BOSCH DLE 50 digitális lézeres távolságmérő TESZT!
Új anyagtípus: bórral ötvözött acél
Helyszíni cölöpözések II.- Helyszíni cölöpözési technológiák
Munkagépvásárlás külföldről - előnyök és buktatók
Prémium termékek és szolgáltatások prémium vevőknek