SIMA Szakipari gépek- Bemutatott családtagok

Bemutató - 2009-08-28 14:59:04 nyomtatás cikk nyomtatásaA spanyolországi Granadában 1970-ben alapított SIMA S.A. jelentős változásokon ment keresztül a közelmúltban, amelyek bemutatását a Zaragozában megrendezett 2005-ös Smopyc kiállításra időzítette, sikeresen.

Az új imázshoz új céglogó és megújult termékválaszték tartozik, figyelemfelkeltő színkombinációval. A különböző asztali kőzetvágókból, résvágókból, betonacél megmunkáló, felületsimító és csiszoló gépekből álló széles termékpalettát tartalmazó termékkatalógus és a dokumentációk a szintén megújított internetes oldalról egyszerűen letölthetők.

Simítóberendezés

A rotoros simítók kis- és nagykiterjedésű betonfelületek gyors, minőségi simítására hivatottak. Az új gépet kiváló minőségű alumínium öntvényből készült hajtóművel látták el, amelynek felületkezelt acélból készült tengelye kúpgörgős csapágyazásban fut. A hajtást biztosító Honda motorok nyomatékának átviteléről centrifugál tengelykapcsoló gondoskodik.
Az egyszerű szállítás érdekében az termék behajtható, állítható magasságú vezetőrúddal és szállítókerekekkel ellátott, amelyek a pengék cseréjét is megkönnyítik. Világújdonságnak tekinthető a vezetőrúdról kapcsolható nedvesítő berendezés, amelyet eddig a rotoros simítóknál nem alkalmaztak. A család tagjai: Halcon 60, Halcon 90, Halcon 120 és Halcon Duplo.

Asztali „blokkvágó”

Európa szerte – így hazánkban is – egyre nagyobb igény mutatkozik az úgynevezett asztali blokkvágókra, amelyek a standard anyagok mellett (tömör tégla, cserép, gránit, kerámia) olyan speciális építőelemek vágására is alkalmasak, mint az előregyártott betonblokkok, porotherm blokktéglák, Ytong elemek, vagy nagyméretű kőtömbök. Az új Bali 500 gépcsalád fejlesztésénél a fő szempontok az univerzális felhasználhatóság, a hosszú élettartamot biztosító robusztus, jó minőségű kivitel és a kedvező ár/érték arány alkották. A vágótárcsa egyszerű magasságállítása lehetővé teszi a fogási mélységek gyors beállítását. A sorozat gépeinek erőteljes vázszerkezete kiküszöböli a vágási folyamat által keltett vibrációt, ezáltal megnövelve a gyémánttárcsák élettartamát. A vágóasztal prizma alakú acélgörgői szintén acélból készült, négyzet keresztmetszetű vezetősíneken futnak, rendkívül stabil megvezetést és hosszú élettartamot biztosítva a gépnek. A gép meghajtásáról háromfázisú, 3 KW-os motor gondoskodik. A vágótárcsa átmérője 500 mm, a felfogató tengelyé pedig 32 mm. A vágási hosszúság 750 mm, a maximális vágási mélység egy menetben 200 mm. A berendezés külső méretei 121×72×144 cm, tömege 108 kilogramm.

Asztali vágóberendezések

A Sima konstruktőrei az asztali vágóberendezések közül a Delux-szal azon vevők igényeit kívánják kielégíteni, akik a legmagasabb követelményeket támasztják a vágóberendezésükkel szemben kifinomult pontosság, szállíthatóság tekintetében. A vágótárcsa finom magasságállító mechanikája a legvékonyabb anyagok vágására is alkalmassá teszi a gépet és a vágótárcsa dőlésszöge is pontosan beállítható. A gépre 300 és 350 milliméter átmérőjű gyémánttárcsa szerelhető, amelyekkel egy menetben 75, illetve 110 milliméter vágási mélység érhető el. A vágóasztal galvanizált alumíniumból készült, a hat darab, rendkívül pontos megvezetést biztosító prizmakerék cserélhető. A berendezéshez opcionális lézerjelölő tartozik a még nagyobb vágási pontosságot elősegítve. A berendezés szállítását behajtható lábak, fogantyúk és az alapfelszereltség részét képező szállítókerekek könnyítik.
A Sima egyik legnépszerűbb asztali vágógép családja újult meg Dakar Plus néven, kiemelkedően kedvező ár/érték arányú gépet kínálva az asztali kőzetvágókkal szemben átlagos igényeket támasztó vállalkozásoknak. A gép szögvágásra és vékony anyagok vágására is alkalmas, 650 mm vágáshosszig. A felszerelhető 300, illetve 350 milliméter átmérőjű gyémánttárcsával egy menetben 75, illetve 110 milliméter vágási mélység érhető el. A berendezés szállítását és tárolását könnyítik az egyszerűen leszerelhető lábak.
A bemutatott újdonságok az egyéb Sima termékek mellett megtekinthetők és megvásárolhatók a Verbis Kft-nél, amelynek munkatársai szívesen állnak rendelkezésre további információkkal, árajánlattal, finanszírozási konstrukciókkal.

Verbis Kft.
Telefon: (06–1) 306–3770
Fax: (06–1) 306–3771
Web: www.verbis.hu
E-mail: ertekesites@verbis.hu


A Bemutató rovat további cikkei:

„Gazdag Gazda” Konferenciasorozat a sikeres online mezőgazdasági kereskedelemről, építőipari témákkal fűszerezve
Tovább szűkül az európai építőgép-piac
A 30. AGROmashEXPO Termékverseny eredményei
Lítium-ion technológiás készülékek a Bosch-tól!
Szakmai szeminárium a nagyszilárdságú szerkezeti acélokrólA gépnet.hu legfrissebb hírei:

Az SSAB öt új termékcsaládot vezet be az egyedi ügyféligények kielégítésére
Strenx acél: magasság határok nélkül
Melior Laser: beszállítói pozíció új iparágakban
Laser Plus: acél, ami tökéletes simaságot garantál
Ruukki Laser Plus – tökéletes sima felület a lézervágás utánLegolvasottabb a gépneten:

BOSCH DLE 50 digitális lézeres távolságmérő TESZT!
Helyszíni cölöpözések II.- Helyszíni cölöpözési technológiák
Új anyagtípus: bórral ötvözött acél
Munkagépvásárlás külföldről - előnyök és buktatók
Prémium termékek és szolgáltatások prémium vevőknek