JCB: Harmadik helyen a mennyiségek tekintetében

Bemutató - 2007-12-21 15:25:02 nyomtatás cikk nyomtatásaA JCB az építőgépek gyártóinak élmezőnyében a harmadik helyre került a minden idők legnagyobb volumenét és piaci részesedését eredményező év után. 2006-ban a cég rekordmennyiségű: 55741 gépet gyártott, és e három év alatt 85 zázalékos növekedést jelent. A siker 1,75 milliárd angol font (2,5 milliárd euro) forgalmat mutat, így a JCB a világ építôgép gyártóinak piacából 10,4% százalék arányban részesedik.

A JCB vezérigazgatója, John Petterson megállapította: „Az elmúlt években stratégiai elképzelésünk arra koncentrálódott, hogz a JCB-t egy erős európai vállalatból globális vállalattá alakítsuk. Ezen kívül vállalatunk növekedését termékskálánk kiterjesztésével akartuk biztosítani, annak érdekében, hogy szélesebb vásárlói réteget tudjunk kiszolgálni, és megerősítsük dealer hálózatunkat. Az elmúlt öt évben azt is célul tûztük ki, hogy elérjük a 10%-os világpiaci részesedést, amellyel erős építőgép gyártó globális vállalattá fejlődhettünk amellett, hogy márkánk elismerését is megerősítjük.

2006-ban – a mennyiséget tekintve – a JCB 10,4%-os részesedést ért el az építőgépek piacán, amely azt jelenti, nemcsak teljesítettük azt az elképzelésünket, hogy igazán globális résztvevők legyünk, de a harmadik legnagyobb gyártóvá is váltunk a világon, a mennyiség és a piaci részesedés tekintetében.”

A JCB Chief Operating Officer-e, Matthew Taylor úr elmondta: „A 2007 év szintén erősen indult. Elsô negyedéves eladásaink mintegy 30 százalékos növekedést mutatnak az előző évhez képest, és termelésünk is hasonló mértékben növekedett. A robbanásszerűen megemelkedett kereslet miatt új eladási célt kellett kitűznünk, mivel a korábban megcélzott 70000-es darabszámot várhatóan még az idén elérjük. Így az új cél 2010-re az évi 93000 darab új gép eladása! Az elmúlt három év alatt rekord mértékű növekedésünk hajtómotorja az innováció melletti elkötelezettségünk volt – a termelésben, forgalmazásban, a gépek fejlesztése és gyártása terén, ahogy piacainkhoz viszonyulunk, és ahogy üzletünket folytatjuk. Továbbra is folytatjuk az új termékek és elképzelések kifejlesztését.”

Kapcsolódó linkek

A Bemutató rovat további cikkei:

„Gazdag Gazda” Konferenciasorozat a sikeres online mezőgazdasági kereskedelemről, építőipari témákkal fűszerezve
Tovább szűkül az európai építőgép-piac
A 30. AGROmashEXPO Termékverseny eredményei
Lítium-ion technológiás készülékek a Bosch-tól!
Szakmai szeminárium a nagyszilárdságú szerkezeti acélokrólA gépnet.hu legfrissebb hírei:

Az SSAB öt új termékcsaládot vezet be az egyedi ügyféligények kielégítésére
Strenx acél: magasság határok nélkül
Melior Laser: beszállítói pozíció új iparágakban
Laser Plus: acél, ami tökéletes simaságot garantál
Ruukki Laser Plus – tökéletes sima felület a lézervágás utánLegolvasottabb a gépneten:

BOSCH DLE 50 digitális lézeres távolságmérő TESZT!
Helyszíni cölöpözések II.- Helyszíni cölöpözési technológiák
Új anyagtípus: bórral ötvözött acél
Munkagépvásárlás külföldről - előnyök és buktatók
Prémium termékek és szolgáltatások prémium vevőknek