Foggal és körömmel- Hidraulikus talajfúrók a Körmendi Kft.-től

Bemutató - 2009-09-23 14:26:13 nyomtatás cikk nyomtatásaA földmunkagépek felhasználási körének sokrétű bővítését eredményezhetik a hidraulikus talajfúrók, amelyek a pontalapozások földmunkáiban nyújtanak hathatós segítséget.
Az angol Auger Torque kifejezetten építőgépekhez kínálja különböző méretű és teljesítményű hidraulikus talajfúróinak palettáját.

Ezek a speciális szerelékek számos esetben megkönnyítik az építőipari vállalkozók munkáját, legyen szó akár egy egyszerű kerítésépítésről vagy egy ipari csarnok pontalapjainak elkészítéséről. Az Auger Torque fúrók legkisebb példányai már a 750 kg-os kategóriájú minikotrókra felszerelhetők, ám a gyártó széles termékkínálatának köszönhetően akár egy 30 tonnás kotró is megfelelő szerelékkel egészíthető ki. Mindemellett az angol cég az egyéb gépkategória tagjaira is gondolt, hiszen a portfólióban a csúszókormányzású minirakodókra, autódarukra, teleszkópos emelőkre és kotró-rakodókra csatlakoztatható talajfúrók egyaránt megtalálhatók.

Az 1998-ban alapított Auger Torque nemrégiben dobta piacra új fejlesztésű hidraulikus talajfúró családját, amelyet az érdeklődők a 2007-es Bauma kiállításon tekinthettek meg. A termékek jelenleg már Magyarországon is elérhetők, a Körmendi Kft. jóvoltából. Körmendi György, a cég első embere azt nyilatkozta, hogy az Auger Torque fúrók nagy népszerűségnek örvendenek idehaza, ami főként a termékek széles felhasználási körének tudható be. A fúrási mélységnek egyedül a gémhossz szab határt, míg a választható teljesítményt a gép hidraulikus rendszerének paraméterei határozzák meg. A fúrókat ugyan talajhoz fejlesztették ki, de a rendelkezésre álló körmök segítségével egy betonlemezzel vagy egy keményebb, sziklásabb altalajjal is elbánnak. A szerelékek nem igénylenek különösebb karbantartást, a fúrószárak kopása, esetenkénti cseréjétől eltekintve.

A magyar vállalkozók sajnos még mindig követő magatartást tanúsítanak a beruházások terén, állítja Körmendi György. Pedig aki mer, az nyer, fogalmazza meg álláspontját az ügyvezető-tulajdonos, aki úgy véli, hogy a vállalkozási kedv lehetne sokkal nagyobb, hiszen egy-egy speciális szerelékkel, amely a gép töredékárába kerül csupán, a vállalkozóknak újabb típusú munkák megszerzésére nyílna lehetősége, amely alkalmasint a termelőeszközök jobb kihasználtságát is eredményezhetné.

Körmendi Kft.
H–2310 Szigetszentmiklós
Csepeli út 32.
Tel.: +36-24/530-710
Fax: +36-24/530-790
E-mail: kormendi.info@t-online.hu
Web: www.kormendi-online.hu


A Bemutató rovat további cikkei:

„Gazdag Gazda” Konferenciasorozat a sikeres online mezőgazdasági kereskedelemről, építőipari témákkal fűszerezve
Tovább szűkül az európai építőgép-piac
A 30. AGROmashEXPO Termékverseny eredményei
Lítium-ion technológiás készülékek a Bosch-tól!
Szakmai szeminárium a nagyszilárdságú szerkezeti acélokrólA gépnet.hu legfrissebb hírei:

Az SSAB öt új termékcsaládot vezet be az egyedi ügyféligények kielégítésére
Strenx acél: magasság határok nélkül
Melior Laser: beszállítói pozíció új iparágakban
Laser Plus: acél, ami tökéletes simaságot garantál
Ruukki Laser Plus – tökéletes sima felület a lézervágás utánLegolvasottabb a gépneten:

BOSCH DLE 50 digitális lézeres távolságmérő TESZT!
Helyszíni cölöpözések II.- Helyszíni cölöpözési technológiák
Új anyagtípus: bórral ötvözött acél
Munkagépvásárlás külföldről - előnyök és buktatók
Prémium termékek és szolgáltatások prémium vevőknek