ÉBSZ kiállítási beszámoló, 1. nap

Bemutató - 2007-09-21 14:22:44 nyomtatás cikk nyomtatásaJeles napra ébredt az építőgépes szakma 2007 szeptember 20-án. Először rendeztek az ÉBSZ szervezésében Magyarországon - és európai szinten is - olyan gépkiállítást, ahol működés közben is megtekinthetőek a gépek. A gépnet.hu pedig dokumentálta a nyitónapot Önöknek.

A kiállítás madártávlatból


A kiállításnak az egyik lehető legideálisabb terep, a sóskúti homokbánya ad otthont, ami a 22 hektáros méretét tekintve messze meghaladja a Construmához szokott látogatók elképzeléseit. A helyszín kiválasztásában nagy szerepet játszott, hogy jól megközelíthető, kiváló parkolási lehetőségekkel rendelkező valós munkakörülményeket biztosító helyszínen lehessen kiállítani és bemutatni a gépeket, többségüket pedig munkára is lehessen fogni.

A „statikus” kiállításokkal szemben itt nem csak körbejárni és beülni lehet a gépekbe, de akár dolgozni is velük, hogy a leendő vásárlók a valóságban is megismerhessék a gép képességeit, kezelésének módját és a lehetőségeket, hallhattuk a sajtótájékoztatón.

Maga a kiállítás két különálló részből áll, a 720 nm-es sátorból, ahol a kiállítók nagy része saját standdal várja a látogatókat, valamint a majd 1900 nm-es szabadterület, ahol a hely méretéhez képest eléggé besűrítve látható a 268 gép.

A 88 kipróbálható gép 14 különálló próbahelyszínen kapott helyet a bányában. A próbahelyeket simára hengerelt homoksétányok kötik össze, és a szervezők jól láthatóan elkerítették a gépek mozgásterét a látogatóktól a balesetveszély elkerülésének érdekében. Első kiállítás révén hibák azért előfordulnak. A próbahelyszíneken minden forgalmazónak fél órája van, hogy a gépére felengedje az érdeklődőket, de sajnos csak a helyszínen tudhatjuk meg, hogy a vágyott CAT kotróra csak 2 óra múlva ülhetünk fel, addig másoké a terep. Érdemes lenne feltűntetni, hogy melyik helyszínen melyik márka mikor kerül sorra.

Mielőtt még bárki is elindulna egy kis kotrásra, vagy földtologatásra egy dózerrel vagy gréderrel, eláruljuk, hogy a gépekkel csak érvényes nehézgépkezelői jogosítvány bemutatása után lehet menni, amúgy csak nézhetjük őket mint egy építkezésen. Ez utóbbi rész azért is fontos, mert ha valaki a parkolóban hagyja a papírjait a kocsiban akkor egy negyed órás sétát kell megtennie a próbakör előtt.

Mindent összefoglalva egy új és érdekes kezdeményezésnek lehetünk szemtanúi, ha kilátogatunk a kiállításra. Reméljük, hogy az évek során egyre több kiállítóval, még több munka közben látható géppel, egy európai szinten is színvonalas kiállítássá növi ki magát az ÉBSZ rendezvénye a szakmabeliek és az érdeklődők nagy örömére.

Most pedig jöjjön néhány érdekesség kedvcsinálónak a kilátogatást tervezőknek:

A Volvo bemutatóján láttuk, hogy az ízelt dömper csuklója mekkora platódőlést képes elviselni.


Aztán megrakták és láthattuk terhelés alatt is a rögtönzött váltóhullámú próbapályán.


Végül egy kör után lerakta a terhét a dömper.


A szabadtéri kiállítás a dózerek és gréderek mellől, háttérben a fedett kiállítói terület sátra


Annyira kis édes volt, hogy nem hagyhattuk ki. XXXS-es méretű kotró


Kanalat fel! A gumikerekes és a lánctalpas kotrók próbahelyszíne.


Balra a szabadterület, jobbra a dózer és gréder próbahelyszín.


Külön köszönet a Bautrans félelmet nem ismerő munkatársainak, amiért 70 m magasra felvitték tériszonytól remegő kollégánkat, hogy felülről is megörökíthesse a kiállítást!A Bemutató rovat további cikkei:

„Gazdag Gazda” Konferenciasorozat a sikeres online mezőgazdasági kereskedelemről, építőipari témákkal fűszerezve
Tovább szűkül az európai építőgép-piac
A 30. AGROmashEXPO Termékverseny eredményei
Lítium-ion technológiás készülékek a Bosch-tól!
Szakmai szeminárium a nagyszilárdságú szerkezeti acélokrólA gépnet.hu legfrissebb hírei:

Az SSAB öt új termékcsaládot vezet be az egyedi ügyféligények kielégítésére
Strenx acél: magasság határok nélkül
Melior Laser: beszállítói pozíció új iparágakban
Laser Plus: acél, ami tökéletes simaságot garantál
Ruukki Laser Plus – tökéletes sima felület a lézervágás utánLegolvasottabb a gépneten:

BOSCH DLE 50 digitális lézeres távolságmérő TESZT!
Helyszíni cölöpözések II.- Helyszíni cölöpözési technológiák
Új anyagtípus: bórral ötvözött acél
Munkagépvásárlás külföldről - előnyök és buktatók
Prémium termékek és szolgáltatások prémium vevőknek