D’AVINO önjáró, önrakodó betonmixerek

Bemutató - 2009-11-26 15:36:45 nyomtatás cikk nyomtatásaAz olasz D’AVINO céget Pasquale D’Avino alapította 1950-ben. A bányászati sziklaroppantó berendezések gyártását követően a 70-es évek közepétől önjáró, önrakodó betonmixerek előállítására szakosodott, a folyamatos fejlesztésnek, a kiváló minőségű anyagok és technológiák használatának köszönhetően a mixerek a szakma és a felhasználók komoly elismerését egyaránt kivívták.


A négytagú gépcsalád mindegyikének erőforrása környezetbarát Perkins dízelmotor. A hidrosztatikus erőátvitel állandóan hajtja mind a négy kormányzott kereket is. A dízelmotor egy változtatható szállítási irányú és térfogatáramú axiáldugattyús szivattyút hajt, amely a kétfokozatú, elektromosan kapcsolható axiáldugattyús hidromotort látja el. Az irány- és
sebességváltás a kormányoszlopon lévő bajuszkapcsolóval egyszerűen és kényelmesen elvégezhető. A tengelyeket kiemelten nehéz igénybevételre méretezték, a kerékhajtásoknál bolygóműves végáttétellel és olajban futó többtárcsás fékekkel. A hidraulikus, Orbitrol rendszerű kormányzás biztosítja a háromféle kormányzási mód közüli választás lehetőségét:
elsőkerék kormányzás normál közúti forgalomhoz, négykerék kormányzás szűk területeken, és „oldalazó” (a kerekeket egy irányba fordító) pl. falsíkok megközelítéséhez.

A keverődob hidrosztatikus meghajtású, 180°-ban elfordítható és a könnyebb ürítést a hidraulikus billentés segíti. A gép a betonkeverék összetételének pontos beállítása érdekében opcionálisan elektronikus mérleggel is rendelhető! A mixereket nagyméretű víztartállyal és nagyteljesítményű, 2,2 bar nyomású vízszivattyúval látták el, minden területen függetlenítve a betonkeverést a vízvételi lehetőségtől. Az ergonómiailag példaértékűen kiképzett, 180°-ban elfordítható, vezetőülés-műszerfal egységgel ellátott, nagy üvegfelületű vezetőfülke a gépkezelő kényelmét és minden irányban a zavartalan kilátást biztosítják. A gép felhasználóbarát kialakításának köszönhetően a napi karbantartási műveletek könnyen elvégezhetők.

A gépcsalád tagjainak főbb műszaki adatai:A D’AVINO betonmixer gépcsalád kizárólagos magyar képviselete:
1151 Budapest, Mélyfúró u. 2/E
Tel.: +36-1/ 306-3770, +36-1/ 306-3771
Fax: +36- 1/ 306-6133
E-mail: verbis@verbis.hu
www.verbis.hu


A Bemutató rovat további cikkei:

„Gazdag Gazda” Konferenciasorozat a sikeres online mezőgazdasági kereskedelemről, építőipari témákkal fűszerezve
Tovább szűkül az európai építőgép-piac
A 30. AGROmashEXPO Termékverseny eredményei
Lítium-ion technológiás készülékek a Bosch-tól!
Szakmai szeminárium a nagyszilárdságú szerkezeti acélokrólA gépnet.hu legfrissebb hírei:

Az SSAB öt új termékcsaládot vezet be az egyedi ügyféligények kielégítésére
Strenx acél: magasság határok nélkül
Melior Laser: beszállítói pozíció új iparágakban
Laser Plus: acél, ami tökéletes simaságot garantál
Ruukki Laser Plus – tökéletes sima felület a lézervágás utánLegolvasottabb a gépneten:

BOSCH DLE 50 digitális lézeres távolságmérő TESZT!
Új anyagtípus: bórral ötvözött acél
Helyszíni cölöpözések II.- Helyszíni cölöpözési technológiák
Prémium termékek és szolgáltatások prémium vevőknek
Geotermikus hőerőmű Iklódbördöcén