Caterpillar Gépkezelő verseny 2007

Bemutató - 2007-08-29 15:32:12 nyomtatás cikk nyomtatásaAugusztus 27.-től, hétfő. A Profi Gépkezelők Klubja rendezvényeinek fénypontja a Gépkezelő verseny helyszíne a Colas - Északkő Kft. tállyai kőbányája. Szerencs felől megérkezve már látható a bánya, (gyönyörű panoráma vár majd fent, gondoltam).

Panoráma a bányából napközben...és késő délutánA Huntraco Zrt. lelkes szervezőcsapata napokkal a rendezvény előtt megkezdte a munkát, hogy biztonságos és megfelelő környezetet alakítsanak ki.

Még építés közben......és már élesben a fődöntnöki és Shop sátorA rendezvény igen jó hangulatú, kicsit a régi majálisokra emlékeztet, sátrak, sörpadok, hangos nevetés, heccelődés. De mindeközben komoly verseny zajlik. A gépkezelők egymást bíztatva, mégis versengve fognak bele a feladatokba. Nincs torzsalkodás, nincs vita, az eredményeket megbeszélik, elemzik a hibákat.

Mindeközben a család izgul az indulóért, a gyerekek pedig vagy a nagy reklám-lufi árnyékát kergetve visítoznak, vagy köveznek és homokoznak, vagy éppen a gyerekversenyen kezelik a 308-as kotrót, igen ügyesen.

Komoly munka zajlik itt is...no meg itt isÖsszességében igen jó élményeket szerezhet minden látogató, bár nap végére fáradtan s porosan térhet haza, lesz miről beszélgetni jó darabig még.

Az idei év 4 feladatáról:

Cat M318: Hidraulikusan dönthető rézsűkanalát kell három, lécekkel alul felül határolt pályán átvezetni, időre, érintés nélkül.

Lassan billenteni is kéne ám!


Cat 236B: A csúszókormányzásúval csődarabokból és acélrudakból kialakított csillagokat kell átrakodni adott időn belül minél többet.

A kis csillagokat nem is fotóztam, csak messziről, ködben...Cat 302.5: Surrantó megrakása gém-akadálypályán keresztül, itt az átrakott tömeg számít.

Lukérzék, apám!Cat 950H: A homlokrakodón egyértelmű a feladat, itt három merítésből kell minél többet átrakni, szlalompályán, itt az idő és a tömeg is számít.

Folyamatos emeléééés, billent! Jól mér a mérleg!Nagyon jónak és becsülendőnek tartom, hogy minden feladatnál kiemelt hibának számított a nem szabályos (biztonság: három pontos kapaszkodás) beszállás, a biztonsági öv használatának elmulasztása, vagy a gyakorlat végeztével a gépről leugrás. Mindenki vigyázzon magára mindig!

Összességében körülbelül 450 induló, naponta 50 versenyző, és szombaton a best of 15 versenye. Napi díjazottak is vannak, egyéni, gép és csapat kategóriában, de a fődíj a szombati döntőn, nevezés a nemzetközi gépkezelő versenyre Malagába!

Pepe

Kapcsolódó linkek

A Bemutató rovat további cikkei:

„Gazdag Gazda” Konferenciasorozat a sikeres online mezőgazdasági kereskedelemről, építőipari témákkal fűszerezve
Tovább szűkül az európai építőgép-piac
A 30. AGROmashEXPO Termékverseny eredményei
Lítium-ion technológiás készülékek a Bosch-tól!
Szakmai szeminárium a nagyszilárdságú szerkezeti acélokrólA gépnet.hu legfrissebb hírei:

Az SSAB öt új termékcsaládot vezet be az egyedi ügyféligények kielégítésére
Strenx acél: magasság határok nélkül
Melior Laser: beszállítói pozíció új iparágakban
Laser Plus: acél, ami tökéletes simaságot garantál
Ruukki Laser Plus – tökéletes sima felület a lézervágás utánLegolvasottabb a gépneten:

BOSCH DLE 50 digitális lézeres távolságmérő TESZT!
Helyszíni cölöpözések II.- Helyszíni cölöpözési technológiák
Új anyagtípus: bórral ötvözött acél
Munkagépvásárlás külföldről - előnyök és buktatók
Prémium termékek és szolgáltatások prémium vevőknek