„Az év gépe 2010” választás nyertesei

Bemutató - 2010-01-12 13:13:08 nyomtatás cikk nyomtatásaA németországi Hannoverben minden második év végén megrendezik a világ egyik legjelentősebb agráripari seregszemléjét, az Agritechnica kiállítást. 1997 óta a DLV (Deutscher Landwirtschaftsverlag) kiadó szakemberei, a legutóbbi alkalomtól pedig a szervező ország, valamint Dánia, Lengyelország, Oroszország, Svédország Magyarország és Románia szakújságírói „Az év gépe” címmel jutalmazzák a legfontosabb fejlesztéseket bemutató kiállítókat. „Az év gépe – 2010” minősítésért 14 kategóriában versengtek a cégek, termékek.

Az Agritechnika kiállításon mutatták be a publikumnak a CLAAS új nagytraktorát, a több mint 500 LE teljesítményű Xeriont. A gép új arculata és megnövelt, 3,5 méteres tengelytávja mellett új erőforrást – CAT C-13 – is kapott, amely egy új, ZF ECCOM 4.5-es, nagy teljesítményre tervezett fokozatmentes váltóval működik együtt. A Xerion új változata hazánkban márciusban, az AXIÁL Szakmai Napokon mutatkozik majd be.

A Massey Ferguson szerint az utóbbi két évtized legfontosabb kombájnja 9280 Delta jelű gép. A kombájn kifejezetten a nagyüzemi növénytermesztő gazdaságok igényeihez lett méretezve. A gép hibrid cséplőtechnológiát alkalmaz. Mintegy 10 százalékkal alacsonyabb üzemanyag-felhasználás mellett azonos betakarítási teljesítményre képes, mint a konkurens betakarítók. E takarékossága leginkább a héthengeres, 496 lóerős Sisu Power motornak köszönhető, de közreműködik a 9 méter munkaszélességű PowerFlow adapter és az energiatakarékos cséplő-tisztító rendszer is. A 9280 Delta érintőképernyőről vezérelhető, és felszerelhető a GPS-technológiára alapuló gazdálkodáshoz szükséges minden kiegészítővel.

Biztonságosabb használat, kényelmesebb beállítás, kiváló minőségű munka jellemzi az új Juwel ekét, amelyet a LEMKEN a sikeres Opal sorozat utódjaként fejlesztett ki. A fordítómű elektrohidraulikus vezérlésével az eke dőlésszöge immár közvetlenül a traktorról állítható be és fixálható. Újdonság a Juwel ekén a csillapítással felszerelt, hidraulikusan állítható támkerék is: ezzel a munkamélység nagy munkasebesség mellett és kötött talajoknál is mindössze egy kettős működésű hidraulika-munkahengerrel módosítható.

Sokoldalúan használható az új Fendt 200 Vario kompakt traktor. Kiváló fordulékonysága és alacsony hasmagassága alkalmassá teszi a sokoldalú munkavégzésre. Biztonságos munkavégzést garantál lejtőkön is a súlypont alacsony elhelyezkedése, a megtámasztott rugózott mellsőhíd és a széles abroncsok használatának lehetősége. A hajtómű a sebesség igény szerinti – téli feladatok, munkák a gyümölcsösben – megválasztását teszi lehetővé. A Fendt új kompakt traktora a hozzá illesztett homlokrakodóval szűk terekben is alkalmas rakodási munkák elvégzésére.

A nyertesek:

1.Nagytraktorok - Claas Xerion 5000 / 45002.Kompakt nagytraktorok - Fendt 800 Vario3.Közepes traktorok - New Holland T 7000 és Claas IH Puma CVX

4.Kistraktorok - Fendt 200 Vario5.Kompakt és speciális kistraktorok - Fendt 200 Vario V/F/P6.Gabonakombájnok - Massey Ferguson Delta és Fendt 9460 X

7.Önjáró silózó - Krone Big X8.Önrakodó pótkocsik - Pöttinger Jumbo Combiline9.Talajmegmunkáló gépek -Lemken Juwel eke10.Vetőgépek - Kverneland GeoSeed11.Öntözőberendezések - Leeb GS12.Burgonya- és cukorrépa-betakarítók - Grimme Rexor 620 répabetakarító kombájn13.Megújuló energia - Envitec Feedcontrol14.Speciális - John Deere – Traktorautomatizálási felszerelés ISOBUS rendszerhez


Forrás: Gazdakör

A Bemutató rovat további cikkei:

„Gazdag Gazda” Konferenciasorozat a sikeres online mezőgazdasági kereskedelemről, építőipari témákkal fűszerezve
Tovább szűkül az európai építőgép-piac
A 30. AGROmashEXPO Termékverseny eredményei
Lítium-ion technológiás készülékek a Bosch-tól!
Szakmai szeminárium a nagyszilárdságú szerkezeti acélokrólA gépnet.hu legfrissebb hírei:

Az SSAB öt új termékcsaládot vezet be az egyedi ügyféligények kielégítésére
Strenx acél: magasság határok nélkül
Melior Laser: beszállítói pozíció új iparágakban
Laser Plus: acél, ami tökéletes simaságot garantál
Ruukki Laser Plus – tökéletes sima felület a lézervágás utánLegolvasottabb a gépneten:

BOSCH DLE 50 digitális lézeres távolságmérő TESZT!
Helyszíni cölöpözések II.- Helyszíni cölöpözési technológiák
Új anyagtípus: bórral ötvözött acél
Munkagépvásárlás külföldről - előnyök és buktatók
Prémium termékek és szolgáltatások prémium vevőknek